Naar hoofdinhoud Naar footer

Terugblik Innovatie-impuls on tour bij Vanboeijen in Assen

De Innovatie-impuls on tour #InZo2023 was op 29 november te gast bij Vanboeijen in Assen. Het was een dag van ontmoeten, én kennis en ervaringen uitwisselen over de inzet van technologie in de gehandicaptenzorg.

De dag werd geopend door dagvoorzitter Eva Eikhout en co-host Anja Feenstra van LFB, de belangenvereniging door en voor mensen met een verstandelijke beperking. Bestuurder Johan Dusseljee nam het stokje over met een presentatie over hoe Vanboeijen technologie en innovatie inzet in de transitie naar een toekomstbestendige gehandicaptenzorg.  

Puck Damen en Han Buruma vertelden over het EvoLab, een verzamelplaats voor alle slimme oplossingen en innovaties bij Vanboeijen. En Andrea Nijhuis gaf in de ochtend een introductie over de Innovatie-Route, en hoe organisaties de route kunnen gebruiken wanneer ze zorgtechnologie gaan implementeren en opschalen.  

In de middag gaven Myriam Bouchiki en Zimmy Zimmerman van de LFB STERKplaats Assen een sessie over ervaringsdeskundigheid. Aan de hand van praktijkvoorbeelden gingen de deelnemers met elkaar in gesprek over verschillende vraagstukken die kunnen spelen bij cliënten, en hoe technologie een bijdrage kan leveren aan de oplossing. Ruud de Nooij inspireerde de deelnemers met een sessie vanuit de Innovatie-impuls over: Hoe creëer je draagvlak? En wat is daarvoor nodig bij het implementeren en opschalen van zorgtechnologie in een organisatie. 

Korte terugblik regionale bijeenkomsten #InZo2023

Innovatie-impuls on tour bezocht in 2023 regio Oost, West, Noord en Zuid. Bekijk via de links hieronder de terugblik van de verschillende regionale bijeenkomsten met een kort verslag, een video en foto’s: 

Terugblik 28 november 2023 bij Pluryn in Nijmegen - regio Oost 
Terugblik 8 december 2023 bij Syndion in Gorinchem - regio West 
Terugblik 12 december 2023 bij Amarant in Breda - regio Zuid 

YouTube video thumbnail

De Innovatie-impuls on tour wordt gepresenteerd door #InZo2023. Innovatie-impuls 2 is een programma van Vilans in samenwerking met Academy Het Dorp, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport als onderdeel van de Toekomstagenda: Zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking. 

Deel deze pagina via: