Naar hoofdinhoud Naar footer

Terugblik Innovatie-impuls on tour bij Syndion in Gorinchem

Syndion was op 8 december de hostende organisatie voor de derde regionale bijeenkomst van de Innovatie-impuls on tour #InZo2023. Zorgprofessionals uit de gehandicaptensector konden die dag zien, horen en beleven hoe zorgtechnologie kan bijdragen aan meer eigen regie en zelfredzaamheid voor mensen met een beperking.

Samen met co-host Fabiën Stolk opende Eva Eikhout de dag. Andrea Nijhuis nam het daarna over met een introductie over de Innovatie-Route, en hoe organisaties de route kunnen gebruiken wanneer ze zorgtechnologie gaan implementeren en opschalen. Arina Kruithof, bestuurder bij Syndion, benoemde in haar introductie de kansen van de inzet van zorgtechnologie en innovatie als aanvulling op de dagelijkse zorg en ondersteuning.  

In de ervaringsverhalen van Syndion vertelden Natasja van der Lugt en Aafje Boeve over MijnEigenPlan. Neville Kean en Jelle van der Haring deelden hun ervaringen over de Nightwatch. En Esme van Mourik en Joanne Kortlever lieten zien hoe een spraakcomputer met oogbesturing kan worden toegepast.   

Het middagprogramma bestond uit een interactieve sessie over vraaggericht werken in de praktijk door Wouter Vos, Anneloes Mulder en Nils van de Reijt. Sanne van der Hagen en Anne Hendriks gaven een sessie over ervaringsdeskundigheid. In een dialoog gingen zij in op de obstakels waar zij tegenaan liepen in hun samenwerking. Want hoe zorg je er nu voor dat je elkaar goed blijft begrijpen? 

Korte terugblik regionale bijeenkomsten #InZo2023

Innovatie-impuls on tour bezocht in 2023 regio Oost, West, Noord en Zuid. Bekijk via de links hieronder de terugblik van de verschillende regionale bijeenkomsten met een kort verslag, een video en foto’s: 

Terugblik 28 november 2023 bij Pluryn in Nijmegen - regio Oost  
Terugblik 29 november 2023 bij Vanboeijen in Assen - regio Noord
Terugblik 12 december 2023 bij Amarant in Breda - regio Zuid 

YouTube video thumbnail

De Innovatie-impuls on tour wordt gepresenteerd door #InZo2023. Innovatie-impuls 2 is een programma van Vilans in samenwerking met Academy Het Dorp, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport als onderdeel van de Toekomstagenda: Zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking. 

Deel deze pagina via: