Toon zoekbalkToon menu

Ernstige meervoudige beperking

Film Intouchables

De film Intouchables vertelt het verhaal van de verlamde en rijke Philippe die een vriendschap opbouwt met zijn uit de buitenwijk afkomstige verzorger Driss. 

Intouchables (onaanraakbaren) is een Franse film uit 2011 van het regisseursduo Olivier Nakache en Éric Toledano. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de volledig verlamde en rijke Philippe (gespeeld door François Cluzet). Hij bouwt een vriendschap op met zijn uit de de uit de buitenwijk afkomstige verzorger Driss (gespeeld door Omar Sy). De film is gebaseerd op het autobiografische boek Le Second Souffle van Philippe Pozzo di Borgo.

Lees meer informatie


Casus

Ook in de zorg voor mijn dochter Iris wens ik een begeleider als Driss. Iemand die lef heeft, humor, plezier en warmte. Iemand die Iris laat deelnemen aan het gewone leven en zich niet teveel aantrekt van de regeltjes en grenzen die opgeworpen worden in “de zorg”. Wordt deze film ook in opleidingen voor begeleiders getoond en besproken?​

Thema's

Thema's
  • emotioneel welbevinden
  • interpersoonlijke relaties
  • lichamelijk welbevinden
  • persoonlijke ontwikkeling
  • sociale inclusie
  • zelfbepaling
Lees meer over de thema's

Onderbouwing bruikbaarheid film 

Practice based. Kennis op basis van praktijkervaringen.


Beoordeling
De film is gebaseerd op het ervaringsverhaal van Philippe Pozzo di Borgo. Het verhaal werd verfilmd en geregisseerd door regisseursduo Olivier Nakache en Éric Toledano. 


Deze tool is onderdeel van
Leidraad EMB in het vizier.
Ga naar de leidraad
Leidraad EMB in het vizier hoort bij onderzoeksprogramma
Gewoon Bijzonder.
Lees meer over Gewoon Bijzonder

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.