Toon zoekbalkToon menu

Ernstige meervoudige beperking

Website Nabij Netwerk

Nabij Netwerk staat voor de verbinding tussen zorgvrager, verwanten, vrijwilligers en professionals, zodat er één team van betrokken, geïnspireerde mensen ontstaat rondom de zorgvrager. Dat team wil de zorg dragen voor een fijner, rijker en mooier leven. Een organisch geheel dat de verantwoordelijkheid deelt. Dat netwerk staat voor Mooi Leven.

nabij-netwerk-website-emb-kwaliteit-leven-leidraadNabij Netwerk staat voor de verbinding tussen zorgvrager, verwanten, vrijwilligers en professionals, zodat er één team van betrokken, geïnspireerde mensen ontstaat rondom de zorgvrager. Dat team wil de zorg dragen voor een fijner, rijker en mooier leven. Een organisch geheel dat de verantwoordelijkheid deelt. Dat netwerk staat voor Mooi Leven. Nabij Netwerk begeleidt zorgvragers, verwanten, vrijwilligers, professionals en instellingen, die samen willen ontdekken wat Mooi Leven voor hen kan betekenen. Raadpleeg de website en maak een afspraak.

De gezichten achter NabijNetwerk 

ernstige-meervoudige-beperking-website-nabij-netwerk-ontwikkelaars'Wij zijn Co de Gooyer en Paul van Dalfsen. Samen vormen we NabijNetwerk. Allebei zij we vader van een mooi gezin, maar we hebben ook twee dochters met een stofwisselingsziekte. Wat we delen is dat onze oudste dochters zijn overleden. Ons uitgangpunt: ‘Ik wil dat mijn kind een leven heeft zoals ik het voor mezelf zou wensen’. Dit geven we vorm in Mooi Leven: leven én zorg. Dit doen we in het Mooi Leven Huis in Bennekom en samen met zorginstellingen die met ons de uitdaging aan willen.'

Ga naar de website


Casus

De familieleden van Frits (EMB) zijn bij een aantal belangrijke vragen betrokken. Hoe kunnen we er voor zorgen dat de familie meer meedenkt over andere, kleinere vraagstukken rondom de zorg van Frits? Laat je inspireren door de website Nabij Netwerk!

Thema's

Thema's
  • Emotioneel welbevinden
  • Lichamelijk welbevinden
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Sociale inclusie
  • Zelfbepaling
Lees meer over de thema's

Onderbouwing bruikbaarheid tool 

Practice based. Kennis op basis van praktijkervaringen.

Betrokkenheid leernetwerk EMB in het vizier 

Het leernetwerk ‘EMB in het vizier’ heeft ons geleerd dat de kennis die er bij de deelnemende instellingen aanwezig is gedeeld moet worden, want:

  • Kennis delen is vermenigvuldigen
  • Waarom het wiel opnieuw uitvinden?
  • Ook ouders/verwanten krijgen toegang tot kennis
  • Samen maken we de zorg én het leven van mensen met EMB aangenamer
Tip: 'Heb aandacht voor het gezin waarin het kind met een ernstig meervoudige beperking hoort. Het gezin sterk maken, nabij zijn, luisteren en meeleven. Maak als begeleider hét verschil en zoek verbinding met het Nabij Netwerk. Dat maakt Mooi Leven.'


Deze tool is onderdeel van
Leidraad EMB in het vizier.
Ga naar de leidraad
Leidraad EMB in het vizier hoort bij onderzoeksprogramma
Gewoon Bijzonder.
Lees meer over Gewoon Bijzonder

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.