Toon zoekbalkToon menu

Gezondheid

Wie gezond leeft, voldoende beweegt, zich goed verzorgt en gezond eet, zit beter in zijn vel en loopt minder risico op gezondheidsproblemen. Dat geldt voor iedereen, ongeacht beperkingen.

Bewust leven is actueel. Ook in de gehandicaptensector groeit de aandacht voor een gezonde leefstijl, omdat bij mensen met een beperking gezondheidsproblemen vaker voorkomen. Dit vraagt in de begeleiding om actieve zorg en ondersteuning.

Gezondheidsproblemen begeleiden

Het aanleren van een gezonde leefstijl en het begeleiden van gezondheidsproblemen en ziektes is niet iets dat je zomaar doet. Bij mensen met beperkingen vraagt dit extra aandacht.

Meer beweging?

Op de infopagina over meer bewegen lees je hoe je in kaart brengt hoeveel je cliënt nu beweegt. Én vind je methodes, tools en tips voor meer beweging.
Ga naar de infopagina
Hoe pak je dat aan als ondersteuner? Hoe begeleid je mensen bij het maken van bewuste keuzes voor een leefstijl die bij hun past? Hoe bereik je dat zij het gemakkelijk volhouden, hun doelen bereiken en trots zijn op zichzelf? Hoe ga je om met ziekte en gezondheidsproblemen? En hoe zorg je dat cliënten zelf de regie houden?