Toon zoekbalkToon menu

Leefstijl

Gezonde placemats

Platform Gezondheid brengt elke maand een placemat uit boordevol gezondheidstips- en wetenswaardigheden. Iedereen kan eigen tips en voorbeelden inbrengen en doet via de placemat weer nieuwe ideeën op.

De placemats vergroten de bewustwording van hoe je gezond kunt leven en werken en hoeveel we daar eigenlijk al aan doen. Ze worden maandelijks gemaakt door een activiteitengroep en rondgebracht door cliënten. De verzameling van 24 placemats kan ook als naslagwerk gebruikt worden.

Download de placemats (pdf)

Klik op de afbeeldingen om te vergroten:

Gezondheid en beperking placemat algemeen    Gezondheid en beperking placemat maart

 

Platform Gezondheid

Gezondheid platformHet Platform Gezondheid van Koninklijke Visio Noord-Nederland initieert, stimuleert en ondersteunt allerlei activiteiten op het gebied van gezondheid voor cliënten met een (zeer) ernstige verstandelijke en visuele beperking, vrijwilligers en medewerkers. Dit gebeurt onder het motto ‘bij Visio is het gezond leven en werken.’

Het platform toont goede voorbeelden en geeft zowel in- als extern inzicht in alles wat er op gezondheidsgebied gebeurt bij Visio Noord-Nederland. Initiatieven die, doordat ze zo opgenomen zijn in het dagelijks leven heel gewoon lijken maar zeker anderen op ideeën kunnen brengen.

Het Platform Gezondheid bestaat uit een projectleider, cliënt, cliëntvertegenwoordigers, begeleiders wonen en dagbesteding, paramedici, gedragswetenschappers en managers.

Over Visio Noord-Nederland

Visio Noord-Nederland ondersteunt voornamelijk mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke en visuele beperking. Bewustwording en enthousiasmeren van medewerkers en cliëntvertegenwoordigers levert voor de cliënt (indirect) betere ondersteuning richting een gezonde leefstijl op.

Lees ook over leefstijl

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.