Toon zoekbalkToon menu

Ouder wordende cliënten

Brochure Dementie bij mensen met een verstandelijke beperking

In deze brochure lees je over dementie in het algemeen en bij mensen met een verstandelijke beperking. Je leest onder meer over de soorten en de verschillende stadia van dementie. De brochure is bedoeld voor verwanten en professionele ondersteuners.

Dementie bij mensen met een verstandelijke beperking lijkt veel op dementie bij normaal begaafde mensen. Maar er zijn ook verschillen. Over de overeenkomsten en verschillen lees je in deze brochure. De informatie is bedoeld als eerste kennismaking met het onderwerp. Lezers die al meer weten over dementie kunnen hun kennis ophalen en de brochure gebruiken als naslagwerk. 

Download de brochure (pdf)
Of bestel de brochure voor € 8,50 in boekvorm in de webwinkel van Vilans.


Casus

Meneer Çelik is gediagnosticeerd met Alzheimer dementie. De familie van meneer weet weinig af van dementie bij mensen met verstandelijke beperkingen en vraagt om informatie."Wat is dementie en wat zijn karakteristieken van dementie bij mensen met verstandelijke beperkingen? Is dementie te genezen?"


Doelgroepen en thema's

Doelgroep
Thema's
  • Emotioneel welbevinden
  • Lichamelijk welbevinden
  • Zelfbepaling
  • Interpersoonlijke relaties
Lees meer over de thema's

Onderbouwing bruikbaarheid tool

Research based Kennis op basis van onderzoek.

Beoordeling:
Zeer leesbaar. Kennisgericht en stipt alle aspecten aan. Laagdrempelig en informatief. De informatie klopt en is gebaseerd op wetenschappelijke kennis. Het is een compacte tekst. Bron: Bundel Opleiden en Leren ouder wordende cliënt in de gehandicaptenzorg (pdf, pagina 13)

Ontwikkeling Brochure 'Dementie bij mensen met een verstandelijke beperking'

Brochure 'Dementie bij mensen met een verstandelijke beperking' is gemaakt binnen een werkplaats op het Kennisplein Gehandicaptensector in samenwerking met Fonds NutsOhra.


Deze tool is onderdeel van
Leidraad Oud en Gelukkig.
Ga naar de leidraad
Leidraad Oud en Gelukkig hoort bij onderzoeksprogramma
Gewoon Bijzonder.
Lees meer over Gewoon Bijzonder

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.