Naar hoofdinhoud Naar footer

Stoppen met roken

Wil je als begeleider werken aan het terugdringen van roken bij mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB)? Bekijk op deze pagina een overzicht van praktische tools en aansprekende praktijkverhalen.

Op deze pagina verzamelden we verschillende tools waarmee jij als zorgprofessional aan de slag kan. Help cliënten op weg naar een rookvrij leven en draag bij aan een rookvrije zorg. 

Verhalen van ervaringsdeskundigen 

Vanessa: 'Tijdens mijn zwangerschap heb ik gerookt. Het gevolg daarvan is dat allebei mijn kinderen astma hebben.' Bekijk de video met het verhaal van Vanessa:

YouTube video thumbnail

Ervaringsdeskundige Nichaima helpt, nadat zij zelf is gestopt met roken, samen met twee andere ervaringsdeskundigen en drie begeleiders, nu anderen om te minderen of te stoppen met roken. Lees haar verhaal. 

Een goed gesprek

Met de interventie ‘Wat vind ik van mijn roken?’ voeren begeleiders vijf gesprekken met mensen met een LVB over roken. Heb jij ervaring met motiverende gespreksvoering? Met de flyer, het werkboek en de leidraad kun je direct aan de slag. De interventie is erkend als goed onderbouwd.

Begrijpelijk vertellen over roken

Steffie helpt met haar website over roken om begrijpelijk te vertellen over stoppen met roken en dit bespreekbaar te maken.

Downloads