Naar hoofdinhoud

Boekenreeks: Gewoon zo!

Gepubliceerd op: 15-09-2020

Gewoon zo! biedt praktische informatie in eenvoudige taal. Over hoe je gewone dagelijkse dingen doet, zoals je huis schoonhouden, vrienden maken of een bankrekening openen. De boekjes zijn informatief voor mensen (met een beperking) die nog niet zelfstandig kunnen functioneren. De boekjes kun je bestellen via www.eenvoudigcommuniceren.nl

Opzoeken

Hoe zoek je iets op?

Zoek je een nieuwe sportclub? Wil je een vakantie boeken? Of weten wanneer de trein vertrekt? Deze informatie kun je opzoeken via het internet of in gidsen en folders. Mensen die nog niet zo goed zelfstandig functioneren verdwalen in deze informatie. In dit boekje staan tips over hoe je het beste een vraag stelt en hoe je bijvoorbeeld de telefoongids of het internet kunt gebruiken.

Geldzaken

Geld: Hoe regel je bankzaken? 

Bankzaken zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Hoe kun je bijvoorbeeld een bankrekening openen? Wat komt er kijken bij bankafschriften lezen en bankieren via internet? In dit boekje staat in eenvoudige taal beschreven hoe je het beste je geldzaken kunt regelen.

Geld: Hoe voorkom je schulden?

Hoe voorkom je schulden en wat moet je doen als je deze toch hebt? Dit boekje helpt jongeren en jongvolwassenen die moeite hebben met lezen om beter om te gaan met geld.

Wonen

Wonen: Hoe houd je je huis schoon?

Je moet regelmatig je huis schoonmaken, omdat je bijvoorbeeld ziek kunt worden van een vieze keuken. Ook voel je je vaak beter in een school en opgeruimd huis. In het boekje 'Wonen - Hoe houd je je huis schoon?' staat welke schoonmaakmiddelen en -spullen er allemaal zijn en hoe je deze moet gebruiken.

Wonen: Hoe ontmoet je buurtbewoners?

In het boekje 'Wonen: Hoe ontmoet je buurtbewoners' staan tips voor het ontdekken van je (nieuwe) buurt en voor het ontmoeten van buurtbewoners.

Gezondheid 

Gezondheid: Hoe verzorg je jezelf?

Als je goed voor jezelf zorgt, wordt je minder snel ziek. Je voelt je fit en gezond en het is prettig voor de mensen om je heen als je fris ruikt. In het boekje 'Gezondheid: Hoe verzorg je jezelf?' staat hoe je jezelf moet scheren, wat gezond eten is en waarom het belangrijk is dat je goed slaapt. 

Gezondheid: Hoe ga je om met ziektes? 

Hoe ga je om met ziektes? Het is goed om te weten wat er in je lichaam gebeurt als je ziek bent. Dan word je niet bang als je je niet lekker voelt. Veel klachten gaan na een paar dagen vanzelf over. In het boekje 'Gezondheid: Hoe ga je om met ziektes?' kun je lezen wat de huisarts voor je kan doen.

Anticonceptie: Welk middel past het beste bij jou?

In het boek 'Anticonceptie: Welk middel past het beste bij jou?' staan middelen om ervoor te zorgen dat een vrouw niet zwanger wordt. 

Deel deze pagina via:

Soort

Kennisbundel

Soort kennis

Type

Boek

Taal

Nederlands

Bron

https://www.eenvoudigcommuniceren.nl/