Naar hoofdinhoud

Disability Studies - Leren met een verstandelijke beperking

Leren met een verstandelijke beperking

Publicatie Recht op Leren! Publicatie Recht op leren! Het creëren van een ontwikkelingsgericht klimaat voor mensen met een verstandelijke beperking na het VSO gaat in op het leren van volwassen mensen met verstandelijke beperkingen. De huidige situatie wordt beschreven en hoe deze veranderd kan worden.

Publicatie Studeren met een verstandelijke beperking in het hoger onderwijs? (download onderaan de pagina) Dit proefschrift gaat op zoek naar de mogelijkheden voor personen met een verstandelijke beperking om deel te nemen aan hoger onderwijs (in België).

Handige links

  • Expertisecentrum inclusief onderwijs ECIO ondersteunt hogescholen en universiteiten bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een functiebeperking.
  • Studeren & Werken Op Maat  Stichting Studeren & Werken Op Maat zet zich landelijk in voor een inclusieve arbeidsmarkt voor de bijzondere groep hoogopgeleide jongeren met een arbeidsbeperking.
  • LDC  FIT, een online test van TNO en LDC, geeft zicht op beroepen die mensen nog wel kunnen uitvoeren ondanks eventuele beperkingen.
  • Blog Werken met talent Helma blogt over haar reis door het doolhof van regeltjes, vooroordelen van werkgevers en zelfvertrouwen van mensen met een beperking.

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Lesmateriaal

Type

Digitaal

Taal

Nederlands