Stel je vraag aan
onze AI-assistent
Naar hoofdinhoud Naar footer

EmotieApp GetGrip

Gepubliceerd op: 28-07-2021

Laatst bijgewerkt op: 24-11-2023

De EmotieApp GetGrip is speciaal ontwikkeld om begeleiding of behandeling rondom emotieregulatie krachtiger en effectiever vorm te geven. GetGrip is beschikbaar op alle momenten van de dag en voor iedereen die met een app kan werken.

GetGrip biedt ook buiten reguliere contactmomenten houvast en leermogelijkheden. Hierdoor kunnen cliënten of leerlingen naast behandel- of begeleidingsmomenten eigen emoties op een methodische wijze gaan herkennen, erkennen, uiten en reguleren.

Ontwikkeling GetGrip

De EmotieApp GetGrip is bedacht en ontwikkeld door Psychomotore Therapeuten Ilse en Marion. Collega vak-therapeuten kregen de kans om tijdens hun onderzoek al te werken met de EmotieApp tijdens behandelingen.

Op welke manier voegt dit wat toe aan kwaliteit van leven?

GetGrip is een app gekoppeld aan een persoonlijk gezondheidsomgeving (PGO). Zo ontstaat voor de cliënt, leerling en professional de unieke kans om buiten de reguliere face-to-face contacten verbinding te houden en samen te werken. GetGrip heeft ook de mogelijkheid om het sociale netwerk bij het proces te betrekken (ouders, familie, vrienden). Grip krijgen op je emoties doe je niet alleen, samen sta je sterker.

GetGrip is een hedendaagse tool die opgebouwd is in levels en aangepast kan worden aan eigen wensen. Men kan bijvoorbeeld zelf kiezen welke levels aan- en uitgezet worden, welke contactpersonen toegevoegd worden, welke foto’s en afbeeldingen in de app geüpload worden en welke stem het beste bij hen past. Kortom, werken met GetGrip is werken op maat. Mede hierdoor is GetGrip geschikt voor verschillende doelgroepen, te weten: Kinder- en Jeugdpsychiatrie, Jeugdhulpverlening, Asielzoekers en Vluchtelingen, Niet Aangeboren Hersenletsel, beginnende dementie of bij begeleiding- of coaching gesprekken op scholen of binnen zelfstandige praktijken.

Waar werd je het meest door geraakt?

Eerst wordt de app voornamelijk nog gebruikt in de therapiezaal. Later gaat de cliënt er ook daadwerkelijk mee oefeningen in de praktijk. Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten worden de verschillende emoties uitgelezen. Het is mooi om te zien hoe de cliënt de verschillende emoties ervaart en hoe hij zelf tot een oplossing is gekomen.        

Wat was er nodig om dit in te gaan zetten?

Dit is bereikt door wekelijkse therapieafspraken en een goede samenwerking met het hele systeem.  

We leren het meest van alles dat er mis gaat, wat ging hier mis?

Het kost tijd en moeite om iedereen zover te krijgen dat er met de app wordt gewerkt. Ik heb ervan geleerd dat het tijd en moeite kost en dat je geduld moet hebben voor nieuwe dingen. 

Welk advies geef je aan anderen?

Ervaringen delen en investeren in het gebruik ervan.   

Titel: Get Grip

Aangeschaft door: De organisatie heeft het aangeschaft

Kosten: 745 euro excl BTW, voor dit bedrag krijg je een gehele dag training op een nader te bepalen locatie, inclusief lunch en een jaarlicentie.

Kosten vs Nut: Geld waard * * * * X is het geld absoluut waard

Ontwikkelaar: Ilse van Assen en Marion Jongerius van Emoelens

Hoe kun je samenwerken?: De cliënt kan in de applicatie. Ouders, begeleiders en/of behandelaren kunnen via een link meekijken naar het emotie overzicht. Dit is mogelijk via het account van de client maar ook via een eigen account.

Domeinen kwaliteit van leven: Wonen, Werk of dagbesteding, Vrije tijd, Mensen die je kent, Gevoel       

Op welk apparaat gebruik je het?: Tablet, Smartphone

Waar kan ik het vinden? (links): Quli - GetGrip app en via Play Store (Android) of App Store (iOS)

Privacy en veiligheid: Alle informatie komt binnen in een beveiligde omgeving namelijk Quli.

Gemakkelijk te gebruiken: Direct gebruiken * * * X * uitgebreide uitleg nodig

Gewoon waar mogelijk, speciaal als het moet: Gewoon * * X * * speciaal

Contact: 

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan

Soort

Apps

Soort kennis

Ervaring

Taal

Nederlands

Auteur

Sabine Devogel en David Gatsonides