Naar hoofdinhoud Naar footer

Interview Dagelijkse Routine bij NAH

Gepubliceerd op: 11-10-2020

Gebruik het Interview Dagelijkse Routine om inzicht te krijgen in het dagelijks leven van een persoon met Niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Je brengt samen in kaart hoe iemands dagelijks leven eruit ziet, wat iemand al kan, wat zijn wensen zijn en welke vaardigheden hiervoor nodig zijn.

Deze tool kun je goed gebruiken bij het kennismaken met iemand met NAH en bij het opbouwen van een werkrelatie.

Als begeleider een beter beeld krijgen bij Niet-aangeboren hersenletsel

Als begeleider krijg je zicht op waar iemand tevreden over is en waarover niet. En wat sterke kanten zijn en minder sterke kanten. Samen kun je dan afspraken maken over wat doelen zijn in de ondersteuning en steeds evalueren hoe het gaat. Deze tool biedt handvatten om hier structuur aan te geven. De tool Interview Dagelijkse Routine bevat allerlei vragen die passen bij dagelijks terugkerende momenten. Vragen over momenten als eten, dagelijkse verzorging, de invulling van ochtend, middag of avond, die je bespreekt met iemand met NAH

Download de Leidraad NAH instrument Interview dagelijkse routine onderaan deze pagina bij Downloads.

Casus NAH cliënt 

Mariska (41 jaar) heeft op haar 25 jaar een ernstige beroerte doorgemaakt. Ze woont bij haar ouders, maar zo langzamerhand wil ze graag zelfstandig wonen in haar eigen huis. Gezien haar beperkingen is het wel nodig dat ze 24 uur per dag een beroep op zorg kan doen. Nu gaat ze binnenkort in een appartement bij een woonlocatie wonen. Als begeleider wil je met Mariska in kaart brengen hoe haar dagen eruit zien.​ Welk hulpmiddel is beschikbaar om Mariska hierin te ondersteunen? 

Onderbouwing bruikbaarheid

Practice-based kennis: kennis op basis van praktijkervaringen.  


Beoordeling:

In de praktijk is dit en bruikbaar instrument om gestructureerd samen met iemand met NAH in kaart te brengen hoe het alledaagse leven eruit ziet en welke vaardigheden iemand wil en kant ontwikkelen. Dit kan gebruikt worden om afspraken te maken over doelen en de ondersteuning hierbij. 

Deze tool is onderdeel van de leidraad NAH in het vizier. Ga naar de leidraad.

Leidraad NAH in het vizier hoort bij onderzoeksprogramma Gewoon Bijzonder. Lees meer over Gewoon Bijzonder.

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Leidraad

Taal

Nederlands