Naar hoofdinhoud Naar footer

App seksueel grensoverschrijdend gedrag

Gepubliceerd op: 21-07-2017

Seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar maken is niet makkelijk voor professionals in de jeugdzorg. Het Sensoa-Vlaggensysteem biedt oplossing voor de residentiële jeugdzorg. Nieuw daarbij is een speciale web-app.

Klik hier als je gebruik wilt maken van de app

Kenniscentrum Movisie

Kenniscentrum Movisie is verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het vlaggensysteem van het Vlaamse expertisecentrum voor seksuele gezondheid Sensoa. Voor de vertaling van de interventie naar het Vlaggensysteem Rj heeft Movisie samengewerkt met onderzoeksinstituut Tno, Avans Hogeschool, Accare en Rutgers.

Web-app hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Met het Vlaggensysteem Residentiële Jeugdzorg (Rj) kan een professional seksueel (grensoverschrijdend) gedrag goed beoordelen, bespreekbaar maken en gepast reageren. De web-app is een verkorte versie van de doorontwikkelde methode. De app dient als naslagwerk voor professionals, omdat uit onderzoek is gebleken dat ze vaak reageren vanuit hun onderbuikgevoel.

Gratis

De app is gratis te gebruiken voor Rj-professionals die de basistraining Vlaggensysteem of train-de-trainer Vlaggensysteem hebben gevolgd. Via een button op de website van Vlaggensysteem kunnen zij zich aanmelden voor gebruik van de app. Neem een kijkje via deze link

Lees ook:

Deel deze pagina via:

Soort

Apps

Soort kennis

Praktijkkennis

Taal

Nederlands