Naar hoofdinhoud Naar footer

SGL-videomagazine: ‘Samen komen we verder!’

Gepubliceerd op: 29-11-2019

Hoe werken de onderzoekers van het Gewoon Bijzonder-project‘De Sensatie van een Goed Leven’ (SGL) samen?In filmpje vertellen onderzoekers en ervaringsdeskundigen over prikkelverwerking bij mensen met een Autismespectrumstoornis (ASS) en een Verstandelijke Beperking (VB).

YouTube video thumbnail

'Kennis 'halen én brengen staat centraal binnen dit onderzoek.' 

Wat is het doel van het project?

Het project heeft tot doel om wetenschappelijke- en praktijkkennis samen te brengen tot een methodiek voor het (h)erkennen en positief beïnvloeden van prikkelverwerking bij mensen met een autisme en een verstandelijke beperking

Toegepast actie-onderzoek

Uniek in dit project is dat we ons eindproduct ontwikkelen volgens de methode AIM, Applied Intervention Mapping, oftewel toegepast actie-onderzoek. In deze methode zijn er vele co-onderzoekers. Niet alleen mensen met autisme en een verstandelijke beperking, maar ook hun begeleiders, ouders en leerkrachten. In deze video vertellen zij over de uitdagingen die zij ervaren in de samenwerking met elkaar en met de onderzoekers van UMCG. Wat het vraagt en brengt om naar elkaar te luisteren en samen te bouwen aan het SGL-eindproduct. Samen komen we verder!   

Verbinden en kennis en ervaring

Het SGL video magazine, mogelijk gemaakt door de Vrienden van Talant en Stichting de Zijlen, doet verslag van de bijzondere manier waarop de kennis en ervaringen in dit project worden verbonden, gebundeld en verspreid en wil een maximale bijdrage leveren rondom inzicht, gevoel en begrip bij de doelgroep en geïnteresseerden.  

Het project is opgezet door de afdeling Toegepast Gezondheid Onderzoek (TGO) van het Universitair Medisch Centrum Groningen onder leiding van projectleider Dr. J. A. (Jeanet) Landsman, senior onderzoeker van TGO. Het onderzoeksproject is januari 2017 van start gegaan, wordt gefinancierd door ZonMw en duurt 4 jaar. 

Meer informatie:

Laatst bijgewerkt op: 14-12-2023 

Deel deze pagina via:

Soort

Onderzoek

Soort kennis

Praktijkkennis

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

SGL

Programma's / projecten

Gewoon Bijzonder