Naar hoofdinhoud Naar footer

Terugblik webinar Kennisbeleid juist nu: kennis voor kwaliteit van zorg en werkplezier

Gepubliceerd op: 11-07-2024

Op vrijdag 28 juni vond het webinar 'Kennisbeleid juist nu: kennis voor kwaliteit van zorg en werkplezier' plaats. Centraal stond de vraag, hoe kunnen gehandicaptenzorgorganisaties hun kennisstrategie optimaliseren om de kennisdeling en kennistoepassing van professionals te verbeteren? Dit onderzocht Marion Kersten (beleidsadviseur bij de VGN) in haar promotieonderzoek bij de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking dat begeleid werd door prof. Petri Embregts en prof. dr. Mathieu Weggeman.

Het webinar werd georganiseerd door het Kennisplein Gehandicaptensector i.s.m. de VGN en mede mogelijk gemaakt door Vilans. Op deze pagina blikken we terug en is verschillende documentatie te vinden. In het webinar zijn verschillende goede handvatten gegeven voor kennismanagers en de VGN geeft een vervolg aan het onderwerp kennisdeling.

Kijk hier het hele webinar terug:

YouTube video thumbnail

Interview en vlog

Tijdens het webinar werd een interview tussen Hilair Balsters (Kennisplein Gehandicaptensector) en Marion Kersten (VGN) getoond en een vlog met daarin Annelies Versteegden en Ruben Komen (beiden van Koninklijke Visio) waarin Annelies en Ruben vertellen hoe zij kennis in de praktijk laten landen. Beide filmpjes zijn gemaakt door Vilans en hieronder terug te kijken. 

YouTube video thumbnail
YouTube video thumbnail

Poster hoe kom ik aan de juiste kennis?

De poster Hoe kom ik aan de juiste kennis? is door Vilans ontwikkeld voor zorgprofessionals en helpt om op zoek te gaan naar hoe zij hun vakmanschap kunnen versterken. Daarnaast kan de poster ook goed gebruikt worden in gesprek met collega's, teamleiders, of ter voorbereiding op ontwikkelgesprekken. Download de poster onderaan de pagina. 

Downloads

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan