Naar hoofdinhoud Naar footer

Website Mijn Mooi Leven Huis

Gepubliceerd op: 08-03-2022

Nabij Netwerk staat voor de verbinding tussen zorgvrager, familieleden, vrijwilligers en professionals, zodat er één team van betrokken, geïnspireerde mensen ontstaat rondom de zorgvrager. Dat team wil de zorg dragen voor een fijner, rijker en mooier leven. Een organisch geheel dat de verantwoordelijkheid deelt. Dat netwerk staat voor Mooi Leven en vormt de basis voor het Mooi Leven Huis.

In een Mooi Leven Huis staat de familie centraal. Je eigen huis maar ook een gezamenlijke wereld. Ieder een thuis met de bereidheid om die wereld te delen: een rol krijgen in elkaars wereld. Waar het niet alleen gaat over anders willen zorgen maar ook om de dilemma’s die zich in elk leven afspelen. Het gaat om het aangaan van verbinding; het geven en nemen; het gehoord en gezien worden als kind, ouder, familie en professional: als mens dus. Omdat samen meer is dan alleen. Dat is Mooi Leven!

Het Mooi Leven Huis is een product van Nabij Netwerk. Zij laten je graag zien hoe familie centraal in het Mooi Leven Huis tot stand kan komen. Door niet te beginnen bij de zorg die is georganiseerd, maar juist bij de zorgvrager zelf. Klein beginnen. Met één zorgvrager laten zien hoe het werkt en van daar uit verder leren en inspireren. Dat is het begin van Mooi Leven en de basis van het Mooi Leven Huis.

Ga naar de website Mijn Mooi Leven Huis

Casus

De familieleden van Bea (EMB) zijn bij een aantal belangrijke vragen betrokken. Hoe kunnen we er voor zorgen dat de familie meer meedenkt over andere, kleinere vraagstukken rondom de zorg van Bea? Laat je inspireren door de website Mooi Leven Huis!

Thema's

Thema's

  • Emotioneel welbevinden
  • Interpersoonlijke relaties
  • Lichamelijk welbevinden
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Sociale inclusie
  • Zelfbepaling

​Lees meer over de thema's

Onderbouwing bruikbaarheid tool 

Practice based. Kennis op basis van praktijkervaringen.

  • Deze tool is onderdeel van Leidraad EMB in het vizier. Ga naar de leidraad
  • Leidraad EMB in het vizier hoort bij onderzoeksprogramma Gewoon Bijzonder. Lees meer over Gewoon Bijzonder

Laatst bijgewerkt op: 16-02-2024 

Deel deze pagina via:

Contactpersonen

Soort

Handreiking

Soort kennis

Praktijkkennis

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Nabij Netwerk