Naar hoofdinhoud Naar footer

Weten wat je moet registreren

Gepubliceerd op: 22-03-2022

Wat moet geregistreerd worden en waarom? Het antwoord op deze vraag geeft inzicht in welke registraties bijdragen aan goede en veilige zorg. Die kennis zorgt voor meer helderheid en minder frustratie en dus meer werkplezier. Ga met de middelen op deze pagina aan de slag en kom erachter welke (zelfopgelegde) registraties je kunt opruimen of veranderen!

Werkvormen en handvatten 

De werkvormen en handvatten in de opsomming hieronder helpen om nut en noodzaak van registraties te ontdekken. Klik op de naam van de werkvorm en ga aan de slag met jouw team.

Themapagina's

Lees op de themapagina’s praktische informatie en tips over het verminderen van regeldruk. 

Overzicht wettelijk verplichte registraties 

Weet welke registraties in de gehandicaptensector wettelijk verplicht zijn voor goede en veilige zorg en waarom, zodat (zelfopgelegde) registraties die niets bijdragen snel verleden tijd zijn. 

Factchecker: registreren in de wijkverpleging

Ga na welke registraties in de wijkverpleging verplicht zijn voor goede, veilige zorg, én waarom, met deze veelgestelde praktijkvragen.

Quiz

Test je kennis met een korte kennisquiz over administratieve lasten in de gehandicaptensector.

Hoe weten andere zorgorganisaties wat ze moeten registreren?

Haal inspiratie uit de ervaringen van anderen en ontdek hoe zij leerden wat ze moeten registreren. Lees over Rivas Zorggroep, deze zorgorganisatie is al meer dan vijf jaar bezig met schrappen en stroomlijnen. Lees hun ervaring.

Deel deze pagina via:

Contactpersonen

Taal

Nederlands