Toon zoekbalkToon menu

Verstandelijke beperking

Tovertafel UP

De Tovertafel UP daagt spelers uit om op hun eigen niveau in beweging te komen. Samen plezier hebben staat centraal. Daarbij wordt gebruik gemaakt van interactieve lichtprojecties. 

De Tovertafel UP is speciaal voor en samen met mensen met een verstandelijke beperking (waaronder EMB) ontwikkeld. Op de tafel kun je als begeleider samen met cliënten een spel spelen. Op de tafel worden spellen geprojecteerd waarop een cliënt kan reageren door middel van beweging. Je kunt het spel zowel spelen op een tafel, ligmat, vloer of rolstoelblad.

https://www.youtube.com/watch?v=GXv9JOZiJsg

Ontwikkeling van games

De spellen worden ontwikkeld in samenwerking met begeleiders, cliënten, familieleden en zorgmedewerkers. Bij het ontwikkelen van de interactieve spellen staan de wensen van de spelers centraal.

Lees meer over de Tovertafel


Casus

Tamar wordt altijd helemaal vrolijk en alert als we het spel 'Regenboog' spelen. Dit is een kleurrijke spel, waarbij ze kan kijken, luisteren en voelen. Het maakt haar actief. Elke kleine actie van haar leidt meteen tot een reactie. Zo kan ze de tafel omtoveren tot een kleurrijk geheel.

Onderbouwing bruikbaarheid van het spel

Practice based en research based. Kennis op basis van onderzoek en praktijkervaringen. Lees meer over dit onderzoek op tovertafel.nl


Deze tool is onderdeel van
Leidraad EMB in het vizier.
Ga naar de leidraad

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.