Toon zoekbalkToon menu

Zeggenschap en dialoog

Voor ieder mens is zeggenschap over het eigen leven en zelf keuzes kunnen maken essentieel voor een goede kwaliteit van bestaan. Die keuzes kunnen gaan over de dagelijkse dingen die je doet, zoals lekker eten en sporten. Mensen die ondersteuning nodig hebben, willen ook zeggenschap hebben over de manier waarop zij die ondersteuning krijgen. Persoonsgerichte zorg is dan ook zorg die afgestemd is op de individuele wensen, behoeften en persoonlijke doelen van mensen met een beperking.

Zeggenschap en dialoog cliënt en begeleider

Zeggenschap hebben over het eigen leven is niet altijd vanzelfsprekend voor mensen met een beperking. Goede dialoogvoering vraagt van professionals om goed te kunnen luisteren om te (h)erkennen wat mensen met een beperking aan wensen/behoeften hebben.

Organisaties die in twee netwerken samenkomen, werken aan het verbeteren van de zeggenschap van en dialoog met mensen met een beperking, zodat zij meer regie over hun eigen leven kunnen voeren.

Deelnemende organisaties

Ben je benieuwd waar de zorgorganisaties binnen dit netwerk mee bezig zijn? Kijk dan binnenkort op de pagina's van onderstaande organisaties.
 
Berkelhof Ipse de Bruggen
Dichterbij Pameijer
Driestroom Pluryn
‘t Kastheel  Severinus
's Heeren Loo Talant (sinds 2022 Alliade)
Het Houvast           Urtica De Vijfsprong

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.