Naar hoofdinhoud Naar footer

Slapen maakt scherp: kennisproducten

Op deze pagina staat een overzicht van verschillende kennisproducten, die helpen om binnen zorgorganisaties aandacht te besteden aan het belangrijke thema slapen. Ga aan de slag en help jezelf en jouw collega’s op weg door de verschillende kennisproducten te gebruiken.

Tijdens de Innovatie-impuls zijn door verschillende organisaties binnen het themanetwerk 'Lekker slapen' waardevolle inzichten opgedaan. Alle verzamelde informatie en relevante documenten zijn gebundeld in het eindproduct 'Goede nacht, betere dag'.

Campagnemateriaal

Naast het eindproduct is ook campagnemateriaal beschikbaar. Dit bestaat uit een beslisboom die je via het intranet of als poster kan delen met collega’s. Ook zijn spreuken en wist-je-datjes bedacht om het belang van een goede nachtrust binnen jouw organisatie onder de aandacht te brengen. Klik op onderstaande wist-je-datjes en spreuken om de posters te openen, je kan vervolgens de posters zelf printen. 

Wist-je-datjes

  • Vaste bedtijden je slaapritme verbeteren?
  • Een dagelijks ommetje in de frisse buitenlucht je slaap bevordert?
  • Je minder goed in slaap valt als het in de slaapkamer te koud of juist te warm?
  • Meer dan de helft van de mensen met een LVB of MVB slaapproblemen heeft?

Download de Wist-je-datjes

Spreuken

  • Als je dit na 22 uur nog kan lezen, is het te licht in deze kamer
  • Zie ik je nou gapen? Het belang van een goede nachtrust merk je vooral overdag
  • Toch weer te lang naar een scherm zitten staren? Voorkom kleine oogjes met een goede nachtrust
  • Lekker slapen. Wie droomt er nou niet van?

Wil je de opzet gebruiken in jullie eigen huisstijl? Dat mag! Je kan bijvoorbeeld ook de inhoud benutten voor andere uitingen. Denk aan mokken, ansichtkaarten, enz. 

Download de spreuken als poster

#Slapenmaaktscherp

#slapenmaaktscherp is gekozen als afzender. Zet je die in? Probeer die # dan ook op andere momenten terug te komen bij je interne communicatie. Zo zorg je voor verbinding.