Naar hoofdinhoud

Bijeenkomst: kan of moet het hygiënischer?

Startdatum

29-11-2022 13:30

Einddatum

29-11-2022 17:00

De bijeenkomst is gericht op het delen van ervaringen binnen de infectiepreventie in de dagelijkse praktijk van de gehandicaptenzorg. Door de input van verschillende perspectieven en het delen van ervaringen kan je een hoop inspiratie opdoen. Tijdens de bijeenkomst kan je deelnemen aan workshop, is er keuze uit 'Wat is er schoon voor jou?', ' Inspectie op bezoek: een zegen van een vloek?' en 'Kan of moet het hygiënischer in de gehandicaptenzorg?'.

Wees er snel bij, want de ruimte is beperkt. 

Meer informatie

Door corona zijn we ons bewuster geworden van het risico op besmettingen. Naast corona bestaan er ook andere virussen zoals het norovirus en de griep. Doordat mensen met een beperking vaak een kwetsbare gezondheid hebben en vaak samenwonen, lopen zij een hoger risico om besmet te raken met een infectie.

De zorg voor mensen met een beperking is daarnaast ook heel verschillend, omdat de beperkingen heel verschillend zijn. De ene persoon is erg zelfstandig, terwijl de ander in een instelling woont en juist veel zorg nodig heeft. Het is daardoor lastig om binnen alle groepen een goede en gelijke infectiepreventie te regelen.

Om ervoor te zorgen dat dat goed geregeld kan worden, is er al wat in beweging. In 2022 heeft Vilans tien zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg begeleid met hun eigen vraagstuk. Daarnaast hebben de zorgaanbieders in een netwerk kennis gedeeld over infectiepreventie. Dat heeft geleid tot verschillende praktijkgerichte voorbeelden waar iedereen in de sector iets van kan leren.

Type evenement

Op locatie

Locatie

Kanaal30

Kanaalweg 30

Utrecht

Deel deze pagina via: