Naar hoofdinhoud

Ken de mens met dementie

Startdatum

29-11-2022 15:00

Einddatum

29-11-2022 18:00

Hoe leer jij mensen met dementie beter kennen? Wat werkt als het vragen en antwoorden lastiger wordt? Een spelvorm, fysieke objecten om over in gesprek te gaan, of andere creatieve methoden kunnen helpen om meer over iemand met dementie te weten te komen. Naast zorgmedewerkers houden ontwerpers zich hier volop mee bezig. De expertise van ontwerpers kan helpen om op een vernieuwende manier contact te maken met mensen met dementie, zodat jij de zorg en ondersteuning beter kan afstemmen op iemands wensen en behoeften. De ervaring vanuit de zorg helpt ontwerpers meer kennis te verkrijgen over dementie.

Praktische informatie

Voor wie: medewerkers van zorgorganisaties

Van elkaar leren!

Tijdens deze middag willen we deze behoeften en ideeën samenbrengen met de mogelijkheden van ontwerpers. De bijeenkomst is interessant als je kennis wilt maken met een creatieve aanpak, ook als je hier al ervaring mee hebt. We nodigen je van harte uit om tijdens deze middag in gesprek te gaan over jouw behoeften en jouw expertise om de mens met dementie beter te leren kennen. Ontmoet verschillende ontwerpers, zoek de verbinding met elkaar én laat je inspireren! 

Programma

  • Een panelgesprek tussen ontwerpers en zorgorganisaties. Hoe ziet de samenwerking er uit? Welke kansen en uitdagingen zijn er? Stel ook al jouw vragen!
  • Agis Innovatiefonds vertelt over de financieringsmogelijkheden van ontwerptrajecten in de langdurige zorg, zodat ontwerpers en zorgorganisaties samen aan de slag kunnen gaan.
  • Ga op zoek naar jouw match! Leer de ontwerpers kennen, hoor meer over waar zij mee bezig zijn, en deel jouw ervaring in het werken met mensen met dementie. Welke innovatie past goed bij jou?

Tijdens deze middag ervaar je de meerwaarde én uitdagingen van zorg en ontwerp, maak je kennis met verschillende ontwerpers en hun werk. Wie weet ga je daarna samen aan de slag!

De aanwezige ontwerpers: Evie Sparidaens, Gerjanne van Gink, Lana Klok, Laura Koenen, Lotte de Haan, Aurore Brard en Maaike van Agt

Meld je aan

Deze bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van zorgorganisaties. Aanmelden kan via de link.

Meer weten?

Elize van Wijk (onderzoeker) e.vanwijk@vilans.nl

Type evenement

Op locatie

Locatie

Space to Create Utrecht

Stationsplein 90

Utrecht

Deel deze pagina via: