Naar hoofdinhoud

Studiedag 'De Draad': hechtingstrauma

Startdatum

31-03-2023 11:30

Einddatum

31-03-2023 18:15

Kosten

€ 250,00

Mensen met een verstandelijke beperking en hechtingstrauma laten via hun gedrag zien dat ze niet overweg kunnen met de manier waarop ze benaderd worden. Daarom ontwikkelde orthopedagoog Gerrit Vignero ‘De Draad’. In deze methode wil hij de ontwikkelingspsychologie vertalen in eenvoudige en bruikbare woorden voor begeleiders en ouders.

Het doel van ‘De Draad’ is om het leeftijdsadequaat te ondersteunen van mensen met een verstandelijke beperking en om daarbij rekening te houden met de belemmerende factoren in de ontwikkeling van de cliënt. De focus ligt daarbij op het zoeken naar openingen om de persoonlijke ontwikkeling van iemand te ondersteunen. Tijdens de studiedag leer je hoe je hechtingstrauma vanuit het perspectief van ‘De Draad’ beter kunt begrijpen en begeleiden.

Praktische informatie

  • Datum: vrijdag 31 maart 2023 van 09:30 tot 16:15 uur
  • Waar: Utrecht
  • Kosten: 250 euro per persoon, inclusief koffie, thee en lunch
  • Docent: Gerrit Vignero
  • Aanmelden: kan via de website van Fortior

De studiebelasting van deze studiedag bestaat uit het aantal contacturen, in dit geval is dat 6 uur. De studiedag is te volgen zonder voorbereiding. Indien gewenst kan de aanbevolen literatuur worden doorgelezen op de website. 

Voor wie is deze studiedag geschikt?

De dag is vooral bedoeld voor:

  • Psychologen, orthopedagogen, managers, coaches, coördinerend begeleiders in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, GGZ, verslavingszorg of forensische zorg
  • Psychologen, orthopedagogen, intern begeleiders, leraren en teammanagers in het speciaal onderwijs
  • Ouders en andere verwanten van mensen met een verstandelijke beperking (een gereduceerd tarief is bespreekbaar)

De inhoud van deze studiedag heeft betrekking op cliënten met een lichte, matige of ernstige verstandelijke beperking en hechtingsproblematiek.

Kijk voor mee informatie op de website van Fortior. 

Type evenement

Op locatie

Locatie

Deel deze pagina via: