Naar hoofdinhoud

Transcafé LVB

Startdatum

04-02-2023 15:00

Einddatum

04-02-2023 17:00

Ook mensen met een licht verstandelijke beperking kunnen transgender-gevoelens hebben. Speciaal voor jullie is er nu een ontmoetingsgroep.

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 4 februari 2023 
  • Tijdstip: van 14:00 tot 16:00 uur
  • Waar: Pluryn in Beekbergen, het adres wordt bekend gemaakt als je je opgeeft
  • Organisator: Transvisie.nl 
  • Kosten: gratis
  • Aanmelden: mail naar transcafe-LVB@transvisie.nl met daarin: de datum, je naam (en de naam van diegene die eventueel meekomt) en je telefoonnummer 
  • Meer informatie: via deze link 

Meer informatie

Als je transgender bent, voel je je vaak niet prettig in je eigen lijf. Je voelt je bijvoorbeeld man terwijl je een vrouwenlijf hebt. Of je voelt je vrouw terwijl je een mannenlijf hebt. Of je voelt je man en vrouw. Of juist geen van beide. Ook mensen met een licht verstandelijke beperking kunnen die gevoelens hebben. Speciaal voor deze mensen is er nu een ontmoetingsgroep. De groep heet Transcafé LVB. Vier keer per jaar organiseert Transcafé LVB een bijeenkomst.

Het programma

Tijdens het Transcafé LVB krijgen transvrouwen een make-up workshop. Transmannen gaan baarden maken en oefenen met scheren. Ook gaan we een spel spelen waarbij we gaan bewegen. Je kunt ervoor kiezen om aan delen wel of niet mee te doen. Er is ook een mogelijkheid om gewoon met elkaar te praten als je dat liever doet.

Je mag alleen komen, maar het kan verstandig zijn om iemand mee te nemen, omdat de verhalen van andere transgender mensen soms veel met je kan doen; het kan emoties losmaken. Het is dan fijn als je de bijeenkomst met iemand kan nabespreken. 

Transvisie

De bijeenkomsten van Transcafé LVB worden begeleid door een vast team van Transvisie vrijwilligers. Transvisie zet zich in voor transgender mensen. Een aantal van de begeleidende vrijwilligers zijn zelf ook transgender. Sommige vrijwilligers zijn transgender en hebben een licht verstandelijk beperking. Iedere bijeenkomst wordt samen georganiseerd met een zorgorganisatie in Nederland, zodat Transcafé LVB voor iedereen een keer dichtbij is.

Reiskosten terugkrijgen

Transvisie vindt het belangrijk dat alle trans-personen en hun familie/begeleiders naar een bijeenkomst kunnen komen. Kun je de reiskosten naar de bijeenkomst niet betalen of krijg geen vergoeding? Dan betaalt Transvisie na de bijeenkomst de reiskosten aan je terug. Mail naar transcafe-LVB@transvisie.nl om te weten hoe dit werkt, of bel op dinsdag en donderdag naar 06-19609740.

Type evenement

Op locatie

Aanmelden

Mail naar transcafe-LVB@transvisie.nl met daarin: de datum, je naam (en de naam van diegene die eventueel meekomt) en je telefoonnummer.

Downloads

Locatie

Deel deze pagina via: