Naar hoofdinhoud Naar footer

Feestelijke start van Begeleiding à la carte 2

Gepubliceerd op: 03-10-2023

We zijn begonnen! Maandag 2 oktober vond de kick-off plaats van Begeleiding à la carte 2. Het startmoment voor 17 organisaties die samen aan de slag gaan met aanpakken voor vernieuwende en persoonsgerichte zorg. Vanaf nu kunnen organisaties die mee willen leren en ontwikkelen zich ook aanmelden, zodat meer mensen met een beperking van vernieuwingen in persoonsgerichte zorg kunnen profiteren. Hoe? Dat lees je hier!

YouTube video thumbnail

Aanpakken voor vernieuwende persoonsgerichte zorg

Een aantal gehandicaptenzorgorganisaties ontwikkelden al een aanpak voor vernieuwende en persoonsgerichte zorg in Begeleiding à la carte 1 (2019 – 2021). In dit vervolg, Begeleiding à la carte 2 (2023 – 2025), kunnen deze oud-deelnemers en een aantal nieuwe organisaties hun aanpak verder ontwikkelen in de eigen organisatie. Ook kunnen zij hun ervaringen delen met nieuwe deelnemers over de toepassing ervan. Door wederzijdse kennisuitwisseling kan de aanpak zo verder worden verbeterd en door meerdere organisaties worden toegepast.

Het is belangrijk dat mensen met een beperking zoveel mogelijk het leven kunnen leiden dat zij willen. Hiervoor is zorg en ondersteuning nodig die goed aansluit bij hun wensen en behoeftes en die van hun naasten.

Doe ook mee!

Vernieuwende persoonsgerichte zorg vraagt soms om een andere blik en lef om van de gebaande paden af te wijken om de vernieuwing voor elkaar te krijgen. Het vraagt van professionals en organisaties openheid en creativiteit. Als jou dit ook aanspreekt, dan kun je vanaf nu meedoen! Er zijn 5 aanpakken waaruit je kunt kiezen. Je kunt met 1 aanpak meedoen. Samen met andere organisaties ga je in een lerend netwerk de aanpak leren kennen, toepassen en versterken. Je krijgt hierbij ondersteuning van een coach, een actieonderzoeker en een kennisverspreider. Uiteindelijk maken we de toepasbare kennis beschikbaar voor de hele gehandicaptenzorg. Je kunt je aanmelden tot 30 november dit jaar (2023).

Interesse? Klik op de aanpak die je aanspreekt voor meer informatie en aanmelden.

Doorontwikkelen eigen aanpak

Er zijn ook deelnemers van Begeleiding à la carte 1 en nieuwe deelnemers die hun eigen aanpak (verder) gaan ontwikkelen. Oud-deelnemers pakken door op de aanpak die ze al eerder hebben ontwikkeld. En een aantal organisaties gaat aan de slag met een nieuwe eigen aanpak. Deze deelnemende organisaties zijn: Alliade, ASVZ Triple C, Cello, Dichterbij, Kameraet, Siza Nachtzorg, Siza en Han (Waardenkompas), Stichting BONT, ’t Kastheel, Active4You, LVOI en Pluryn Kemnade. Binnenkort vind je hier meer informatie, blijf ons volgen!

Begeleiding à la carte 2

Begeleiding à la carte 2 wordt uitgevoerd door kennisorganisatie Vilans en is onderdeel van de Toekomstagenda zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking van het ministerie van VWS. Het programma is op 1 maart 2023 gestart en loopt 3 jaar.
 

Lees hier meer over Begeleiding à la carte

Deel deze pagina via: