Naar hoofdinhoud Naar footer

Een gezonde leefomgeving op maat

Bij Ipse de Bruggen zijn ze in Begeleiding à la carte 1 aan de slag gegaan met de inrichting van kamers voor mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag. Soms zijn kamers niet passend bij de cliënt. Ipse de Bruggen probeert kamers op maat te maken voor cliënten met een specifieke vraag.

Ipse de Bruggen wil onderzoeken of dit ook anders en persoonsgerichter kan. Daarom gaan zij samen met verschillende architecten aan de slag om 12 kamers anders in te richten. Daarnaast doen ze wetenschappelijk onderzoek naar het effect van leven met deze aanpassingen. Er wordt gekeken naar wat en wel en niet heeft gewerkt. Ze kijken ook naar het veranderproces: wat is er nodig om de kamer op maat te maken, passend bij de bewoner. De ervaringen zijn positief en nu wil Ipse de Bruggen de kennis die zij hebben opgedaan, delen met anderen. Door samen te werken met andere organisaties, vergroten ze de kennis en ervaring met dit nog niet zo bekende onderwerp in de gehandicaptenzorg.

Meedoen

Vernieuwende persoonsgerichte zorg vraagt soms om een andere blik en lef om van de gebaande paden af te wijken om de vernieuwing voor elkaar te krijgen. Het vraagt van professionals en organisaties openheid en creativiteit. Als deze manier van kijken en deze aanpak jou ook aanspreekt, dan kun je je aanmelden voor deelname aan Begeleiding à la carte 2.

Deze aanpak is bedoeld voor:
Ipse heeft ervaring met het aanpassen van woningen voor mensen met een meervoudige beperking (MVG+), maar het aanpassen van woningen kan voor iedere cliënt waardevol zijn.

Focus van het lerend netwerk:
Organisaties gaan onderling ideeën en inspiratie uitwisselen, samen leren en ervaren door onder andere barrières te bespreken en op te lossen, te experimenteren en financiële mogelijkheden te verkennen. We werken toe naar een levendige en lerende leeromgeving (netwerk) met praktische kennis en steeds nieuwe ideeën en designs voor woonconcepten, met voorkeur voor nature-based design. We ontwerpen het wonen van de toekomst en werken aan bewustwording en actie bij de deelnemende en geïnteresseerde organisaties.

Lerend netwerk richt zich op:
Organisaties die bij voorkeur al zelf stappen hebben gezet in het aanpassen van woningen. Die bijvoorbeeld bekend zijn met nature-based design, interieur design, omgevingszorg, omgevingspsychologie, binnen- en buitenhuis architectuur, vernieuwende woonconcepten en vastgoed voor cliënten met een beperking. Of daar morgen mee willen beginnen.

Gevraagde tijdsinvestering:
Reken op 5 of 6 bijeenkomsten per jaar, waarvan 2 of 3 bijeenkomsten bij Ipse/andere locatie en 2 of 3 online.

Samen met andere organisaties ga je in een lerend netwerk de aanpak leren kennen, toepassen en versterken. Je krijgt hierbij ondersteuning van een coach, een actieonderzoeker en een kennisverspreider. Reken op ongeveer 6 bijeenkomsten per jaar en natuurlijk toepassing in de praktijk van jouw zorgorganisatie. We rekenen op een enthousiast team vanuit jouw organisatie waarmee je de aanpak kunt gaan ontdekken en toepassen.

Aanmelden

Er zijn meerdere aanpakken waar je uit kunt kiezen. Je kunt aan 1 aanpak tegelijk meedoen. Je kunt je aanmelden tot 17 januari 2024. Na aanmelden neemt één van onze coaches zo snel mogelijk contact met je op voor een verkennend gesprek.

Bekijk hier de andere aanpakken

Deel deze pagina via:

Contactpersonen