Naar hoofdinhoud Naar footer

Het Houvast; het bijzondere van het gewone leven ervaren door de Houvast-aanpak

In Begeleiding à la carte 1 heeft het Houvast een aanpak ontwikkeld om mensen die zelfstandig wonen via de woningbouwcoöperatie zorg en ondersteuning te bieden. Deze zorg is 24 uur per dag beschikbaar. Cliënten hebben een eigen kernteam van begeleiders. In Begeleiding à la carte 2 gaan andere zorgorganisaties leren om deze aanpak toe te passen in de eigen organisatie

In Begeleiding à la carte gaan organisaties aan de slag met vernieuwende persoonsgerichte zorg. Het vraagt lef en creativiteit om gebaande paden los te laten en een nieuwe weg in te slaan. Een aantal zorgorganisaties hebben de aanpak van het Houvast omarmt en gaan met de aanpak aan de slag binnen de eigen organisatie.

Lerend netwerk

Tijdens het traject worden de zorgorganisaties ondersteund door het Houvast zelf, een coach, een actieonderzoeker en een kennisverspreider.
In een lerend netwerk deelt het Houvast hun ervaringen en succesverhalen. Daarnaast wordt er gekeken naar wat er nodig is om de aanpak echt te implementeren in de eigen organisatie.

De organisaties die gaan werken met de aanpak van het Houvast zijn:

  • Amarant
  • Linc naar zorg
  • Middin
  • Radar

Over Begeleiding à la carte 2 

Begeleiding à la carte 2 wordt uitgevoerd door kennisorganisatie Vilans en gesubsidieerd door het ministerie VWS als onderdeel van Toekomstagenda ‘Zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking’. Het programma loopt van 2023 tot en met juni 2026.

Lees meer

Laatst bijgewerkt op: 13-06-2024

Deel deze pagina via:

Contactpersonen