Naar hoofdinhoud Naar footer

Tiny houses; zelfstandig wonen met zorg in de buurt – van Ophovenerhof

Ophovenerhof ontwikkelde tijdens Begeleiding à la carte 1 de aanpak Tiny Houses: zelfstandig wonen met zorg in de buurt. Wil jij meer weten over hun aanpak en hier als organisatie zelf mee aan de slag? Lees meer op deze pagina over hun geleerde lessen en hoe jij je kunt aanmelden.

Zorgorganisatie Ophovenerhof heeft Tiny Houses gebouwd op het terrein van de locatie. Deze bieden jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking een eigen plek, waar ze zelf kunnen ervaren wat ze nodig hebben om zelfstandig te wonen, met veel nabijheid van begeleiding. Een ultieme manier om toekomstbestendige en persoonsgerichte zorg te kunnen leveren. De aanpak van Ophovenerhof laat zien wat er nodig is om Tiny Houses te bouwen en in te richten. Inmiddels zijn de drie Tiny Houses bewoond en zijn de ervaringen positief.

Aanmelden

Er zijn meerdere aanpakken binnen Begeleiding à la carte 2 waar je uit kunt kiezen. Je kunt aan 1 aanpak tegelijk meedoen. Aanmelden kan tot 17 januari 2024. Na aanmelden neemt één van onze coaches zo snel mogelijk contact met je op voor een verkennend gesprek.

Meld je hier aan voor de aanpak Tiny Houses van Ophovenerhof

Vragen? Stel ze tijdens een live-gesprek

Je kunt live in gesprek met de ontwikkelaars van deze aanpak: bestuurder Bert Ramakers en wooncoördinator Yolanda Vanderheijden. Zij vertellen hoe zij het hebben aangepakt, welke uitdagingen zij hadden en wat de businesscase is van Ophovenerhof. Er is ook ruimte voor jouw vragen.
Meld je hier aan voor een van deze webinars op dinsdag 19 december van 9.00 tot 10.00 uur, woensdag 20december van 12.00 tot 13.00 uur of woensdag 10 januari van 9.00 tot 10.00 uur.

Meedoen

Vernieuwende persoonsgerichte zorg vraagt soms om een andere blik en lef om van de gebaande paden af te wijken om de vernieuwing voor elkaar te krijgen. Het vraagt van professionals en organisaties openheid en creativiteit. Als deze manier van kijken en deze aanpak jou ook aanspreekt, dan kun je je aanmelden voor deelname aan Begeleiding à la carte 2.

Deze aanpak is bedoeld voor:
Organisaties die mensen met een licht verstandelijke beperking willen leren om zelfstandig te wonen.

Focus van het lerend netwerk:
Wat komt er allemaal bij kijken als je Tiny Houses wilt aanbieden? Je zou het kunnen onderverdelen in de software en hardware kant. De software kant: persoonsgerichte, andere benadering door professionals, het samenwerken met bewoners/ouders/netwerk, hoe doe je dat? De hardware kant: bouwen van de Tiny Houses, het regelen vergunningen, duurzaam ondernemen (cradle-to-cradle), hoe doe je dat?

Lerend netwerk richt zich op:
Een manager/coördinator en een zorgprofessional per deelnemende organisatie (groot of klein) met stevige ambities op persoonsgericht werken en de wil om aan de slag te gaan.

Deelnemen is kosteloos maar vraagt een tijdsinvestering van jou:
Reken op 6 bijeenkomsten per jaar, waarvan 2 of 3 bijeenkomsten op locatie bij Ophovenerhof in Sittard, de rest online.

Onze ondersteuning:
De kans om samen met andere organisaties te leren de aanpak kennen, toepassen en versterken. Je krijgt vanuit Vilans ondersteuning van een coach, een actieonderzoeker en een kennisverspreider.

Bijzonderheden voor dit netwerk:
Het is een intensief traject waarin je zelf belangrijke stappen zet in persoonsgericht werken. Je gaat op verkenning in je eigen organisatie. Het vraagt volledig commitment. Cliënten kunnen meedoen en je ontmoet enthousiaste en inspirerende collega's die je hierin kunnen meenemen.

 

Samen met andere organisaties ga je in een lerend netwerk de aanpak leren kennen, toepassen en versterken. Je krijgt hierbij ondersteuning van een coach, een actieonderzoeker en een kennisverspreider. Reken op ongeveer 6 bijeenkomsten per jaar en natuurlijk toepassing in de praktijk van jouw zorgorganisatie. We rekenen op een enthousiast team vanuit jouw organisatie waarmee je de aanpak kunt gaan ontdekken en toepassen.

Lees meer

Andere aanpakken

Deel deze pagina via: