Toon zoekbalkToon menu

Communicatief meervoudige beperking

Deel jouw ervaringen

Hoe weet je of een cliënt jou wel of niet begrepen of verstaan heeft? Hoe herken je de signalen van een gehoorverlies, een visuele beperking of een taalontwikkelingsstoornis?

Vragenlijst voor professionals in de gehandicaptensector

Als begeleider of behandelaar kun je te maken krijgen met cliënten voor wie communiceren niet vanzelfsprekend is. Bepaalde signalen kunnen wijzen op een communicatief meervoudige beperking (CMB) of beperkingen in horen én zien (doofblindheid). Meer kennis over deze beperkingen en de gevolgen ervan kan bijdragen aan het vergroten van het begrip van beide kanten.

Vragenlijst communicatief meervoudige beperking

Via deze vragenlijst willen we graag in kaart brengen welke behoeften en/of knelpunten jij ervaart bij de begeleiding en behandeling van jouw cliënten. Met de uitkomsten zullen we informatie ontwikkelen voor professionals in de gehandicaptensector.

Doe je mee?

Wil je jouw ervaringen delen en meedoen aan de vragenlijst? Invullen duurt ongeveer vijf minuten. Onder de reacties verloten we tien setjes ansichtkaarten gemaakt door cliënten met CMB en doofblindheid.

Ga naar de vragenlijst

Deelkracht 

Deze vragenlijst is onderdeel van een Deelkrachtproject. Kentalis, NSDSK en Auris zijn de landelijke expertisecentra op het gebied van auditieve en communicatieve problemen. Zij ontwikkelen samen met andere instellingen en ervaringsdeskundigen expertise om het behandelaanbod voor mensen met CMB en doofblindheid te optimaliseren en te zorgen voor een toegankelijke samenleving.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.