Toon zoekbalkToon menu

Epilepsie

Nathan Fineman: Ik ben vandaag zo vrolijk!

Nathan Fineman woont alweer ruim acht jaar op ‘t Sandt, waar hij zich goed op z’n plek voelt. Hij is erg geliefd, alleen al vanwege zijn vrolijke en enthousiaste karakter. Hij neemt deel aan verschillende dagbestedingsactiviteiten, waar hij erg van geniet.

Dagbesteding epilepsieNathan neemt graag deel aan verschillende activiteiten. Zo vindt hij het leuk om te kijken naar de kookactiviteit op activiteitencentrum De Boom. Hij kijkt vol aandacht wie er kookt en hoe het eten wordt bereid. Hij geniet erg van het proeven van en ruiken aan de ingrediënten. Hij beleeft ook veel plezier ook aan het paardrijden in de manege. In de zomer rijdt hij buiten in een speciaal huifbed. Dat is een constructie van metaal  met een zeildoek dat wordt gespannen tussen de ruggen van twee pony’s. De bewegingen van het lopen van de paarden geeft een massage-effect. Dit geeft een prettige vorm van ontspanning. Naast koken en paardrijden knutselt hij graag. Vivian Verdonschot, activiteitenbegeleider, zegt: “Nathan voelt aan de verf, lijm en andere knutselmaterialen. Aan zijn gezicht, de blije kreten en zijn lichaamshouding is goed te zien dat hij hier enthousiast van wordt.”

Doseren

Hij neemt ook deel aan de muziekactiviteit. Hij wil dan de instrumenten vasthouden en luistert goed naar de geluiden van de verschillende instrumenten. Vivian: “Het is wel van belang om de geluiden te doseren en hem niet te overladen met prikkels.

Dat geldt ook voor de andere activiteiten tijdens zijn weekprogramma van negen dagdelen. We kijken goed naar wat hij aankan en hoe fit hij is. Het is van belang dat hij naast inspanning ook tot ontspanning komt. Dit kan heel goed in de snoezelruimte, waar hij weinig prikkels krijgt. We zetten dan zachtjes muziek op en de lichtlampen aan. Hij kan hier echt van genieten.”

Goede handen

Nathan is gehecht aan zijn directe familieleden, de verzorgers van het ’t Sand en zijn eigen vrijwilligster Mieke die wekelijks met hem gaat wandelen. Deze mensen betekenen heel veel voor hem.

Moeder, mevrouw Van der Beek vertelt: “Nathan woont al sinds hij een baby is op Kempenhaeghe in het begin vond ik het moeilijk om de zorg voor hem aan anderen over te laten. Maar de medewerkers die Nathan in al die jaren hebben verzorgd doen dat met zoveel liefde en inzet dat ik hem met een gerust hart aan hen toevertrouw. Ik ben blij met de uitstekende verzorging die hij van iedereen krijgt.

Het is heel knap dat alle verzorgers van Nathan zo goed kunnen aangeven hoe het met hem gaat. Het is een plezier om bij hem op bezoek te gaan. Meestal gaan we een stukje wandelen en even langs de kinderboerderij of door het snoezelbos. Daarna drinken wij een kopje koffie en eet Nathan een fruithapje. Wij voelen ons altijd welkom op ’t Sandt en ik ben blij dat de medewerkers van Kempenhaeghe samen met ons voor Nathan zorgen.”

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.