Toon zoekbalkToon menu

Epilepsie

Stress bij mensen met epilepsie

Bij sommige cliënten met epilepsie kan stress epileptische aanvallen uitlokken. Voor veel cliënten leidden de coronamaatregelen tot onbegrijpelijke situaties die onzekerheid en stress veroorzaken. Het is dus belangrijk dat zorgprofessionals weten hoe ze hun cliënten zo goed mogelijk kunnen begeleiden, zodat er zo weinig mogelijk stress ontstaat. Leerhuis Epilepsie – een initiatief van SEIN en Kempenhaeghe – ontwikkelde daarom de e-learning ‘Stress als uitlokkende factor voor epilepsie in tijden van crisis’. 

Over de e-learning

Leerhuis Epilepsie ondersteunt medewerkers in de verstandelijk gehandicaptenzorg om de beste zorg te leveren aan mensen met epilepsie. Het doel van deze e-learning is dat zorgprofessionals over handvatten beschikken om cliënten te ondersteunen bij wie in tijden van crisis sprake is van stress-signalen. Deze stress-signalen kunnen namelijk epileptische aanvallen uitlokken.
 
In de e-learning leren deelnemers wat de mogelijke relatie is tussen stress en epilepsie. Ze krijgen tips over hoe ze met een cliënt kunnen communiceren over de crisissituatie en op welke manier ze goede invulling kunnen geven aan het dagprogramma. De e-learning gaat ook in op de mogelijke gevolgen van isolatie of quarantaine voor een cliënt en hoe professionals daarin kunnen ondersteunen.

Onderdeel platform VIZ

Zorgprofessionals kunnen de e-learning module aankopen via Leerhuis Epilepsie. Je vindt de e-learning ook op het nieuwe platform VIZ: vakbekwaaminzorg.nl. Dit platform maakt het zorgprofessionals makkelijker e-learnings te verwerken in hun interne scholingsprogramma’s. Je kunt op VIZ ‘rondstruinen’ tussen 180 thema’s en zelf een pakket samenstellen dat aansluit bij de behoeftes van medewerkers. Combineer er losse thema’s en bied ze zonder eigen online leeromgeving aan aan medewerkers. Platform VIZ is een initiatief van Niveo, zij ontwikkelen e-learnings voor professionals.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.