Toon zoekbalkToon menu

Kind en jeugd

Boek Signaleren van verstoord gehechtheidsgedrag

Gedragsproblemen hangen vaak samen met gehechtheidsproblemen. Helaas is het diagnosticeren van verstoord gehechtheidsgedrag bij kinderen en jongeren met een visuele en/of licht verstandelijke beperking lastig, omdat een helder begrippenapparaat ontbreekt.

Verstoord hechtingsgedrag signaleren boekOok is er vaak geen consensus is over de te hanteren onderzoeksprocedure en zijn er weinig diagnostische onderzoeksmiddelen.

Dit boek bevat een stappenplan over hoe te handelen bij een vermoeden dat er iets mis is in de hechting. Inclusief best practice gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en getoetst op praktische bruikbaarheid.

Downloaden

Download het boek gratis als pdf. Download ook de richtlijn problematische gehechtheid (pdf) van verstoord gehechtheidsgedrag bij jonge kinderen.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

Joëlle | Team Kennisplein Gehandicaptensector 19/6/2019

Beste M.W. van Bork,

Hartelijk dank voor je reactie! Het is weer mogelijk om de pdf te downloaden.


M.W. van Bork 13/6/2019

L.S. Zojuist probeerde ik de onderstaande uitgaven te downloaden, maar dat lukte niet want ik kreeg een 404 errormelding. Zou u dit voor mij kunnen oplossen?

B.v.d. van Marianne W. van Bork

Bestellen en downloaden
Download het boek gratis als pdf. Signaleren van verstoord hechtingsgedrag Download ook de lijst van gedragssignalen (pdf) van verstoord gehechtheidsgedrag bij jonge kinderen.

Deel deze pagina
Print