Toon zoekbalkToon menu

Zorg en dwang

Escaperoom: Spelen met vrijheid 16/11/2017

In de online escaperoom Spelen met vrijheid kruip je in de huid van de begeleider van Thomas, een jongen met een licht verstandelijke beperking. Door de verschillende puzzels op te lossen ontdek je hoe je zijn vrijheid kunt vergroten. Lukt het jou om alle drie de situaties op te lossen zonder vrijheidsbeperking in te zetten?

Tijdens het spelen van de puzzels kom je erachter hoe je ervoor zorgt dat mevrouw Den Ouden zich rustig voelt. Maar je wordt ook voor dilemma's geplaatst: hoe zorg je ervoor dat Thomas op tijd is aangekleed en klaar zit voor de koffie in de woonkamer?

Lesbrief

Gebruik de lesbrief om aan de hand van het spel te reflecteren hoe jij en / of jouw collega’s kijken naar en omgaan met vrijheid en vrijheidsbeperking van bewoners. Je kunt dit spel bijvoorbeeld inzetten tijdens een teammiddag, vergadering of een inspiratiesessie over vrijheid / vrijheidsbeperking. Maar je kunt het spel ook alleen spelen!

online escaperoom

De online escaperoom is te spelen via de laptop.

Samen op weg naar vrijheid

De escaperoom is een onderdeel van het programma Samen op weg naar vrijheid. Het doel van het programma: 'Meer vrijheid voor cliënt én medewerker in de zorg.' 

Lees ook:

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.