Toon zoekbalkToon menu

Palliatieve zorg

Basisscholing Palliatieve Zorg

palliatieve-bassischoling-bijeenkomst-portaal-amarant-academie'Alle begeleiders die betrokken zijn bij de palliatieve zorg van mensen met een verstandelijke beperking zouden basisscholing in de palliatieve zorg moeten hebben ontvangen'. Basisscholing palliatieve zorg speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking is nu beschikbaar.

De Amarant Academie, Stichting Prisma en IKNL ontwikkelden samen een basisscholing palliatieve zorg voor begeleiders en verzorgenden die werken in de verstandelijk-gehandicaptenzorg.

De basisscholing bestaat uit de volgende modules:

  1. Inleiding palliatieve zorg
  2. Verbinding in de palliatieve zorg
  3. Symptomen in de palliatieve fase
  4. Zorg rond het levenseinde

Basisscholing palliatieve zorg

Soorten scholing

De scholing wordt op twee verschillende manieren aangeboden:

Scholing bij de Amarant Academie
De Amarant Academie organiseert de basisscholing palliatieve zorg waarvoor begeleiders en verzorgenden zich kunnen inschrijven. Aan de hand van e-learning en in fysieke bijeenkomsten worden de vier modules behandeld. Investering:

  • 4 uur zelfstudie per module
  • 3 bijeenkomsten van 4 uur

Informatie over data, locatie en kosten is te vinden op het Academie Portaal Amarant Academie.

Scholing in de eigen zorgorganisatie
Een organisatie kan ook kiezen voor de aanschaf van het lespakket Basisscholing palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Met het lespakket kan de organisatie zelf aan de slag met de vertaling van de modules voor de eigen praktijk. Hiervoor kan de organisatie met eigen trainers werken. Hiervoor biedt het IKNL ondersteuning. Hier vind je de Zorgmodule Palliatieve zorg of neem contact op met Bo van Aalst, adviseur palliatieve zorg IKNL (b.vanaalst@iknl).

Lees meer over palliatieve zorg

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.