Toon zoekbalkToon menu

Seksualiteit

Voorlichtingsbox Lief, Lijf & Leven

De voorlichtingsbox Lief, Lijf & Leven van KLOS TV is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. De box gaat over alle onderdelen van seksuele ontwikkeling.

Seksuele voorlichting lvbDe onderwerpen gaan van kennis over het eigen lichaam tot de mogelijkheden en gevaren van internet, sociale media als Facebook, YouTube, Twitter enzovoorts. En ook over seksueel misbruik, loverboys/ -girls en weerbaarheid.

Download de informatieve folder. (pdf)

Online video's bekijken

De voorlichtingsbox bestaat uit een vijfdelig dvd-pakket met werkbladen en een handleiding voor begeleiders. Op de website  Lief, Lijf & Leven vind je meer informatie. Hier kun je ook met een betaald account alle video's online bekijken. 

Verstandelijke beperking en je eigen lichaam kennen

https://www.youtube.com/watch?v=IT7nq3sydME

Mensen met een licht verstandelijke en/of een communicatieve beperking hebben over het algemeen minder kennis over het eigen lichaam. En dat heeft gevolgen. Als je niet weet hoe je lichaam werkt, weet je ook niet of iets prettig of niet prettig voelt. KLOS-TV hoopt dat mensen met een beperking door de film en website Lief, Lijf & Leven hun lichaam beter leren kennen.

Lees verder over seksualiteit

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.kennispleingehandicaptensector.nl]