Naar hoofdinhoud Naar footer

Boeken en films over dementie en verstandelijke beperking

Gepubliceerd op: 07-05-2024

Laatst bijgewerkt op: 07-05-2024

In dit artikel vind je een lijst met boeken en films over dementie en verstandelijke beperking.

Welke boeken gaan over dementie en een verstandelijke beperking?

‘Dementie bij mensen met een verstandelijke handicap’ - Dit boekje/brochure geeft inzicht in dementie in het algemeen en specifiek bij mensen met een verstandelijke beperking. De informatie is bedoeld voor een eerste kennismaking met het onderwerp.

'Kwijt! Verlies bij mensen met verstandelijke handicap' (pdf, download onderaan de pagina) - Een boek van Van Bommel, Maaskant, Meeusen en Van de Wouw over verlies en rouw bij mensen met een verstandelijke beperking.

Dingske - Een beeldboek over dementie - Dingske vertelt in beelden over dementie. Het geeft informatie en het helpt om op verhaal te komen. Het boek is ontworpen voor volwassenen en kinderen die over dementie in gesprek willen gaan.

"Wil je wel in mijn wereld komen?", Cora van der Kooij - Dit boek schetst de belevingswereld van de vitale oudere met een verstandelijke beperking.

Handig bij dementie - Informatief en praktisch boek over omgang met dementie in het algemeen. Met veel aandacht voor de emotionele en psychologische aspecten.

Welke films gaan over dementie en een verstandelijke beperking?

Meer over dementie

Downloads

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan

Soort

Boek