Naar hoofdinhoud Naar footer

Wrapped: De top 5 meest populaire tools van het Kennisplein in 2023!

Gepubliceerd op: 01-12-2023

In 2023 werd het Kennisplein door honderd duizenden gebruikers bezocht. Dit waren bijvoorbeeld begeleiders, studenten, adviseurs en nog veel meer. Maar welke praktische informatie vonden zij nu het meest interessant? Wij geven jullie graag onze versie van de Spotify Wrapped in deze top 5 van meest populaire tools van het jaar 2023.

Ecogram

Het ecogram laat in één oogopslag de omvang en de kwaliteit van het sociale netwerk van een cliënt zien. Op onze website vind je handige kennis om zo’n ecogram te maken. Dit is natuurlijk enorm handig in je dagelijkse werk en verklaart ook waarom het de best bezochte tool is van dit jaar. Lees er hier alles over en breng met een ecogram het sociale netwerk in kaart.

Activiteitenboek

In het ‘Activiteitenboek’ staan tal van voorbeelden van uitdagende en leuke dingen die je als begeleider kunt doen met mensen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. De activiteiten zijn ook geschikt voor mensen met autisme. Download het activiteitenboek. 

Datingsites

Op het Kennisplein staat een handig overzicht met datingsites die speciaal voor mensen met een beperking zijn bedoeld. Zo kun je het makkelijker maken voor iemand met een beperking om liefde vinden. En dat is in de december feestmaand misschien nog wel extra belangrijk. Bekijk het overzicht met datingsites.

Methode Timmers ervaringsordening

Als je als begeleider meer inzicht wil krijgen in hoe je cliënt de wereld ordent en ervaart, is de Methode Timmers ervaringsordening ontzettend handig. Met deze methode kun je hier inzicht in krijgen aan de hand van vier ervaringsordeningen. Met die kennis kun je cliënten dus beter ondersteunen. Kortom: Terecht op plek 4 in deze top 5. Lees meer over deze nuttige methode.

Pijnobservatielijst REPOS

REPOS is een pijnobservatielijst die is in te zetten voor ouderen met dementie maar ook voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Als begeleider observeer je een persoon 2 minuten en geeft daarna punten voor elke gedraging. Daarna bekijk je de situatie met een beslisboom. Op onze website vind je achtergrondinformatie, downloads als de beslisboom en de instructiekaart en je kunt een e-learning module bekijken. Neem snel een kijkje.

Lees meer

Deel deze pagina via: