Naar hoofdinhoud

Praatmethode Lofjoe

Gepubliceerd op: 16-08-2022

De Praatmethode Relaties en seksualiteit van Lofjoe kun je op meerdere manieren inzetten voor je cliënt.

 De methode bestaat uit kaartjes en een map met insteekkaarten. Op de kaartjes vind je stappen in een relatie, vanaf het moment dat je iemand leuk vindt tot aan trouwen. Ook de verschillende stappen die passen binnen een seksuele relatie komen aan bod.

Cliënt en stelletjes ondersteunen

Voor sommige mensen zijn deze stappen niet vanzelfsprekend, waardoor ze aansluiting missen bij de partner. Ze verschillen in snelheid of slaan stappen over. Of wensen verschillen. En dan kunnen er misverstanden ontstaan in de relatie. Met de Praatmethode ondersteun je de individuele cliënt en stelletjes in het nemen van de stappen en het afstemmen op de ander. Met de kaartjes inventariseer je ook leerwensen en ervaringen die je op een later moment stap voor stap op kunt pakken.

Hoe ziet de praatmethode eruit?

De kaartjes zijn eenvoudig in gebruik en de afbeeldingen zijn samen met de doelgroep vormgegeven. De map komt met een uitgebreide handleiding voor begeleiders met achtergrondinformatie en voorbeelden van vragen bij de kaartjes. Je krijgt een training aangeboden voordat je gaat starten met de methode.

Ga naar de website van Lofjoe

Deel deze pagina via:

Soort

Methode

Soort kennis

Type

Website

Taal

Nederlands