Naar hoofdinhoud Naar footer

Samen Zien app

Gepubliceerd op: 23-11-2020

De app Samen Zienis een hulpmiddel om laagdrempelig digitale beelden van een persoon met EMB uit te wisselentussen hulpverleners en verwanten. Doel is omdeondersteuningvan de persoon met EMB te verbeteren.Methodisch werken wordt daarmee ondersteunt.

YouTube video thumbnail

Na het vaststellen van doelen en acties met het hele netwerk kunnen zowel begeleiders als verwanten met de Samen Zien app dagelijks videobeelden maken en hun vraag hierbij aan de anderen stellen. De videobeelden wordt automatisch opgeslagen in de app in de map die hoort bij het doel of de actie. De app geeft inspiratie waardoor iedereen er graag mee werkt. 

Gratis demoversie

Via de Appstore is een gratis demoversie gratis beschikbaar. Bij gebruik van de app zijn de opstartkosten 240 euro. Als er hulp nodig is bij het gebruik maken van de app dan kost dat 50 euro per uur en reiskosten. Zodra gebruikers de app op de eigen server laten draaien dan is dat gratis. Als gebruikers de app onderbrengen op de server van het bedrijf, dan kost dat 80 euro per maand voor hosting en onderhoud. Al het bovenstaande wordt door One Step Solutions geleverd.  

Ben je op zoek naar uitleg en inspiratie? Bij Marius Meijboom kunnen mensen gratis langskomen op afspraak en de app in werking zien. Als dit op de eigen locatie gebeurt rekenen zij uurkosten van de betreffende medewerker en reiskosten. Dit gebeurt altijd in overleg.   

Bekijk de gratis demoversie van de Samen Zien app

Casus

Sweder is een man van 19 jaar met zeer ernstige meervoudige beperkingen. Sweder laat sinds een tijd moeilijk verstaanbaar gedrag zien waarbij hij zijn kleding opeet, gilt en schreeuwt en onrustig is. Uit een “goed leven gesprek” met familie, ondersteunt met foto’s, komt naar voren dat hij een actief verleden heeft waarin hij spannende activiteiten ondernam, zoals achtbanen, skiën, strandwandelingen, festivals etc. We vermoeden dat hij te weinig spannende activiteiten doet. Hoe zie je aan Sweder dat hij een nieuwe activiteit nodig heeft en welke activiteit moet dat dan zijn?

Met de “Samen Zien” app is het laagdrempelig om videobeelden te delen met het hele netwerk (verwanten, begeleiders, therapeuten). Zo kunnen we dagelijks met elkaar antwoorden vinden op onze vraag rondom Sweder.  

Thema's

Thema's

  • Emotioneel welbevinden 
  • Lichamelijk welbevinden 
  • Persoonlijke ontwikkeling 
  • Zelfbepaling

​Lees meer over de thema's

Onderbouwing bruikbaarheid werkboek

Practice based. Kennis op basis van praktijkervaringen. Marinus Meijboom (deelnemer van het leernetwerk EMB in het vizier) heeft de app onder drie cliënten getest. Bij twee van de drie cliënten was is het product succesvol. De ervaringen hebben bijgedragen aan het verbeteren van het product.

Deze tool is onderdeel van Leidraad EMB in het vizier. Ga naar de leidraad

Leidraad EMB in het vizier hoort bij onderzoeksprogramma Gewoon Bijzonder. Lees meer over Gewoon Bijzonder

Deel deze pagina via:

Soort

Handreiking

Soort kennis

Praktijkkennis

Taal

Nederlands