Toon zoekbalkToon menu

Flyer Op Kamers

ORO is op januari 2019 gestart met het project Op Kamers en heeft hiervoor een flyer ontwikkeld. Mochten andere organisaties met eenzelfde soort project willen starten, dan kunnen zij hierin informatie en inspiratie vinden. 

Voordelen voor jongeren en ouders 

“Ik heb geleerd om voor mezelf op te komen.”

In de flyer noemen zij de voordelen van Op Kamers die de jongeren, hun naasten en zijzelf hebben ervaren. Zo biedt het project een veilige leefomgeving waarin jongeren fouten mogen maken en waarin ze altijd iemand hebben om op terug te vallen. Ouders krijgen op hun beurt het vertrouwen om hun kinderen wat meer los te laten. 

Schilderij cliënten ORO - Op Kamers


Behoefte aan uitprobeerruimte 

“Ik kan mezelf nog meer trainen voor zelfstandig wonen.”

Belangrijkste aanleiding voor het project is dat de stap naar zelfstandig wonen voor jongeren met een licht verstandelijke beperking vaak te groot is. Zo hebben zij nog niet de nodige vaardigheden  om zelfstandig te kunnen wonen, maar leren ze die vaardigheden ook niet door bij hun ouders te blijven. Bij Op Kamers doen ze veel meer zelf en komen ze er vanuit eigen ontdekking achter waar ze tegenaan lopen. Ook hoeven zij de stap naar zelfstandig wonen niet te maken als zij dit toch niet willen. Op Kamers sluit zo mooi bij hun behoefte en uitprobeerruimte aan. 

  Bekijk de flyer (pdf)

Deelname Begeleiding à la carte

ORO is op januari 2019 gestart met het project Op Kamers. Doel van dit project is om jongeren met een licht verstandelijke beperking in twee jaar voor te bereiden om zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen en leven. ORO ontwikkelde de flyer onder andere voor het begeleidingstraject ‘Begeleiding à la carte’.
Lees verder

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.