Toon zoekbalkToon menu

Pameijer Buurtcirkel

Buurtcirkelprogramma toegankelijk voor cliënten met WLZ indicatie

Buurtcirkel is een ontwikkelprogramma,  bestaande uit een groep van 9 tot 12 mensen, die in dezelfde wijk wonen. Met als doel zelfvertrouwen, meer zelfstandigheid, (meer) eigen regie en een steunend netwerk op te bouwen. Mede door groepsactiviteiten en activiteiten in de buurt, ontwikkelen deelnemers zich verder, krijgen meer zelfvertrouwen, sociale en praktische vaardigheden en meer grip op het alledaagse leven.

Buurtcirkel fungeert als opstap naar (meer) zelfstandigheid. De invulling hiervan is afhankelijk van de persoonlijke situatie van de deelnemer(s) en de mate van zelfstandigheid die bereikt kan worden. De groep wordt ondersteund door een coach en een vrijwilliger. Pameijer heeft in 2013 -2014 Buurtcirkel ontwikkeld, in eerste instantie vooral voor de GGZ. In toenemende mate nemen er ook deelnemers met een WLZ indicatie of achtergrond aan deel. 

In dit  project wordt het programma Buurtcirkel van Pameijer/+Vijf doorontwikkeld voor 20 mensen met een verstandelijke beperking met indicatie VG 3. Deze deelnemers gaan deelnemen aan een Buurtcirkel in de nabijheid van hun huidige woonomgeving. 

Verwachte resultaten

  • Client is in staat (langer) thuis of zelfstandig te blijven wonen met een ondersteunend netwerk en ervaart daardoor een grotere kwaliteit van leven
  • Familie is in staat hun verwant (meer) los te laten en kan daardoor de ouder/kind of broer/zus-rol vervullen in plaats van de rol van zorgverlener
  • Inzicht in de kosten voor een passende financiering voor continuïteit


Project: Buurtcirkel
Thema: Meedoen en activering 

Praktijkverhalen van Pameijer BuurtcirkelPameijer
Crooswijksesingel 66
3034 CJ ROTTERDAM
Pameijer.nl
Aantal medewerkers: 2.422
Aantal cliënten: 6.468

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.