Toon zoekbalkToon menu

Urtica De Vijfsprong

Urtica De Vijfsprong

Werken vanuit de handelingsimpuls

'Bij opleiden staat veelal het aanleren van competenties centraal. Daarnaast willen wij bij Urtica De Vijfsprong een opleidingsweg inslaan die leert om aan te sluiten bij hoe mensen (met of zonder ondersteuningsvraag) handelen. De focus ligt daarbij op de manier waarop iemand van nature tot handelen komt, de zogeheten 'handelingsimpuls'. Door aan te sluiten bij deze specifiek individuele manier van doen of handelen, ervaart de betrokkene erkenning van wie hij of zij is bij het uitvoeren van dat wat er gedaan moet worden.

De betrokkene bouwt een portfolio op met voorbeelden uit de werkpraktijk: wát is de handelingsimpuls, hóe krijgt die handelingsimpuls ruimte en waarin wordt zichtbaar hoe de betrokkene zich verder ontplooit. Ook worden omstandigheden benoemd die helpend of contraproductief zijn.

Om deze manier van het leren mogelijk te maken doet Urtica mee aan het internationale programma Inclutrain (Inclusive training). Daarnaast is er een trainingstraject voor de werkleiders van Urtica, waarin zij niet alleen leren hoe zij kunnen aansluiten op de handelingsimpuls van betrokkenen, maar ook hun eigen handelingsimpuls verkennen en een portfolio ontwikkelen.

Het leren op basis van de handelingsimpuls maakt zo een volwaardig leven van medewerkers en werkleiders mogelijk.'




Project: Je eigen beroep ontwikkelen
Thema: Zeggenschap en dialoog

Praktijkverhalen van Urtica De Vijfsprong


Urtica De Vijfsprong
Reeoordweg 2A
7251 JJ  VORDEN
Urtica-de-vijfsprong.nl

Aantal medewerkers: 85
Aantal cliënten: 88

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.