Naar hoofdinhoud Naar footer

Onderzoek naar toegevoegde waarde en implementatie van zorgtechnologie

In de Innovatie-impuls 1 is onderzoek gedaan naar implementatie en toegevoegde waarde van technologie in de gehandicaptenzorg. De onderzoekers hebben onder andere implementatietrajecten bestudeerd, literatuuronderzoek gedaan, interviews gehouden met zorgprofessionals en meetinstrumenten ontwikkeld. Naast dat de kennis in de praktijk is gebracht én in de Innovatie-Route is opgenomen, hebben zij ook artikelen geschreven die gepubliceerd zijn in Nederlandse en internationale wetenschappelijke tijdschriften.

Van elk artikel is een infographic gemaakt waarin de kernboodschap en de belangrijkste onderzoeksresultaten in tekst en beeld zijn weergegeven. In de infographic staat een link naar het volledige wetenschappelijke artikel. 

Achtergrond Innovatie-impuls

De Innovatie-impuls 1 was onderdeel van het programma Volwaardig Leven van het ministerie van VWS. Doel was de gehandicaptenzorg meer passend te maken en beter voor te bereiden op de toekomst. Dit programma liep van 2019 tot en met 2022 en is na drie jaar afgesloten. Meer hierover lees je in de eindrapportage. In de Innovatie-impuls 2 werken Vilans en Academy Het Dorp verder aan de vanzelfsprekende inzet van technologie in de gehandicaptenzorg. Lees meer over Innovatie-impuls 2.

Downloads