Naar hoofdinhoud

CoronaMelder helpt mee tegen besmetting

Gepubliceerd op: 10-11-2020

Iedereen in Nederland kan de CoronaMelder gebruiken. Deze app kan helpen om besmetting te voorkomen. Middin-cliënten hebben geholpen bij het testen van de corona-app. In een begrijpelijk filmpje legt Steffie uit hoe de CoronaMelder werkt.

Hoe werkt de CoronaMelder?

CoronaMelder waarschuwt je nadat je in de buurt bent geweest van iemand met corona. Zo kun jij voorkomen dat je mensen in je omgeving besmet. De corona-app stuurt een melding als je minstens 15 minuten dicht bij iemand bent geweest die later corona blijkt te hebben. Deze persoon moet ook de app gebruiken, maar zijn persoonlijke gegevens geeft de app niet door. Wat je moet doen als je een melding hebt gekregen? Dat vertelt de app.

Corona-app gebruiken is vrijwillig

Krijg je vragen van cliënten over de CoronaMelder? Natuurlijk kun je ze over de app vertellen. En uitleggen dat het kan helpen om besmetting te voorkomen. Maar het gebruik van de app is en blijft vrijwillig. Voor jou, en ook voor cliënten.

Getest door cliënten Middin

CoronaMelder is gemaakt met hulp van zes cliënten van zorgorganisatie Middin samen met het team achter Steffie. Begin juni testten ze een dag lang de eerste versie van de corona-app. ‘De testers zijn supertrots dat de app nu overal in Nederland gebruikt kan worden,’ zegt innovatiemedewerker Marie-José van Middin. ‘En dat hun tips en opmerkingen zijn gebruikt bij de definitieve versie. Heel gaaf!’ 

Meer weten of downloaden?

Meer weten over de corona-app? Bekijk de website over de CoronaMelder. Je downloadt de app in de App Store en via Google Play.

Steffie over CoronaMelder

Steffie heeft een filmpje gemaakt over de CoronaMelder. Zij vertelt op een begrijpelijke manier over moeilijke dingen. Bekijk de uitleg van Steffie.

Bron

Middin

Deel deze pagina via: