Naar hoofdinhoud

Gezocht: inspirerende ontmoetingen tussen mensen met en zonder een beperking

Gepubliceerd op: 06-04-2020

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met en iemand zonder verstandelijke beperking. Heb je een voorbeeld van hoe jij gedurende de coronacrisis van betekenis bent voor mensen met een beperking? In de LinkedIngroep #Prokkelenverbindt staan meer dan 100 goede voorbeelden op een rij.

De coronacrisis is voor iedereen lastig, maar voor mensen met een verstandelijke beperking soms net wat lastiger, "Waarom is alles zo anders en wanneer houdt het op?" Gelukkig ontstaan er mooie initiatieven. Wat te denken van begeleiders van Reinaerde die via LinkedIn en Facebook vragen om kaartjes naar hun bewoners te sturen. En wat te denken van een zangeres die buiten liedjes zingt voor bewoners van Triade.

Voorbeelden gezocht

Stichting Prokkel verzamelt samen Vilans en het Kennisplein Gehandicaptensector goede voorbeelden. Op basis daarvan maken we draaiboeken voor al die mensen die van betekenis willen zijn. Heb je een mooi voorbeeld?

Ervaringen en initiatieven uit de gehandicaptensector

  1. Wat vraagt de coronacrisis van bestuurders in de zorg? Julianne Meijers van Siza vertelt over haar ervaringen van de afgelopen weken.
  2. Wat doe je als je cliënten niet naar dagbesteding mogen? Op het Hartekamp terrein werd er whats-app-bingo gespeeld. Cliënten konden zelfs mooie prijzen winnen.
  3. De VG Innovators lanceerden digidagbesteding.nl, een digitaal platform boordevol tips en activiteiten voor zorgmedewerkers, naasten en mensen met een beperking. In dit interview roept initiatiefnemer Mathilde Pelder (InteraktContour) op tot kennisdeling. 'Laten we elkaar inspireren tot nieuwe vormen van samenwerking tijdens deze coronacrisis.' Lees meer >>

Meer informatie over corona:

Deel deze pagina via: