Naar hoofdinhoud

Ook toename van coronabesmettingen in de gehandicaptenzorg

Gepubliceerd op: 12-10-2020

Het aantal coronabesmettingen onder cliënten en medewerkers in de gehandicaptenzorg neemt weer toe. Academische werkplaats Sterker op eigen benen houdt de gegevens rond corona in onze sector bij. Hoe gaat het nu precies?

Bron

Hoe gaat het nu in de gehandicaptensector qua corona?

In de tweede golf van het coronavirus (COVID-19) in Nederland zien we ook onder mensen met een verstandelijke beperking weer meer besmettingen. De lichte groei daarvan, die eerder al te zien was, lijkt nu door te zetten. Details over de afgelopen vier weken:

  • Er zijn 58 patiënten met een verstandelijke beperking en COVID-19 geregistreerd, waarvan 69% man en 31% vrouw;
  • De meeste COVID-19 besmettingen komen voor in de leeftijdsgroep van 50 tot 59 jaar. De grootste toename in COVID-19 besmettingen gebeurde in de leeftijdsgroep van 20 tot 29-jarigen;
  • 56% van deze patiënten woont in een groepswoning en 44% woont in een eigen appartement.

Sterker op eigen benen publiceerde een nieuwe factsheet (31 maart 2022, pdf) over de stand van zaken in de gehandicaptenzorg. Hierin worden onder meer het aantal besmettingen en geregistreerde klachten opgenomen.

Hoe ga je hier het beste mee om?

De coronamaatregelen en (mogelijk) zieke cliënten kunnen een grote impact hebben op je werk en op jou. Je vindt het waarschijnlijk vanzelfsprekend om er voor cliënten te zijn, maar om hen goed te kunnen blijven ondersteunen is het belangrijk dat je ook goed voor jezelf en je collega's zorgt. We verzamelden tips en informatie waarmee je dat goed kunt blijven doen. 

Ga naar de tips en informatie

Downloads

Deel deze pagina via: