Naar hoofdinhoud

Ouders vinden elkaar op digitale ontmoetingsplek

Gepubliceerd op: 21-12-2020

Ouders en verwanten van een kind met een beperking zitten door deze coronacrisis vaak met de handen in het haar. Deze kinderen begrijpen niet wat er gebeurt en zijn van slag door het wegvallen van de dagstructuur. Nu kunnen ouders en verwanten verhalen delen, herkenning vinden en tips uitwisselen. Via een nieuwe digitale ontmoetingsplek, ontwikkeld door Philadelphia Zorg.

‘Ouders van een kind met een beperking weten heel goed wat hun kind nodig heeft’, zegt Greet Prins, voorzitter van de Raad van Bestuur van Philadelphia. ‘Tegelijkertijd hebben ze wel behoefte om zo nu en dan met elkaar van gedachten te wisselen. Vandaar dat we Sophi hebben bedacht. In de huidige coronacrisis hebben ouders nog meer behoefte om elkaar te kunnen vinden.’

Een luisterend oor

Op Sophi staan zorgmensen met een schat aan levenservaring klaar om met ouders en verwanten in gesprek te gaan. Over de dilemma’s en de zorgen van nu. Over een kind dat misschien ziek is en verzorgd wordt door mensen met beschermende kleding aan en mondmaskers op. Of dat zelfs in het ziekenhuis of op de IC terecht komt. Alle onbegrip, verdriet en paniek die daarbij komt kijken. Via Sophi luchten ouders hun hart en krijgen handvatten om met deze coronatijd om te gaan.

Voor alle ouders, met of zonder indicatie

Sophi is vrij toegankelijk, ook voor mensen die geen cliënt zijn van Philadelphia. En je hebt geen indicatie nodig. Op dit moment kun je een één-op–één gesprek voeren met een zorgprofessional van Philadelphia. Of je kunt samen met een aantal andere ouders een videogesprek houden, eveneens begeleid door een zorgprofessional. Op termijn breidt Philadelphia de dienstverlening uit.

Deel deze pagina via: