Naar hoofdinhoud

Podcast - Is IC voorbereid op mensen met een beperking?

‘Nederlandse IC’s zijn onvoldoende voorbereid op mensen met een beperking.’ Dat is de stelling in een podcast waarin Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) in gesprek gaat met Diederik Gommers.

Tips van BN’er

Diederik Gommers is arts op de afdeling Intensive Care (IC) en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor IC. Hij werd in korte tijd BN’er. Welke tips heeft hij om werken in de gehandicaptenzorg aantrekkelijker te maken? Johan van Ruijven vroeg het hem in deze podcast van de VGN. En ook wat zijn ervaring is met mensen met een beperking op de IC. ‘Wij schrikken soms van wat iemand kan en niet kan. Je moet oppassen dat je het niet langs je eigen maatstaf legt’, aldus Diederik.

Verbinding met familie

‘Het helpt ons heel erg als er familie bij is die het ons goed kan uitleggen’, vervolgt Diederik. Hij vertelt dat de verpleegkundige dan een op een contact zoekt en de connectie legt met degene die de zorg voor zijn naaste gewend is. ‘Wij leren dat je heel goed moet luisteren naar wie altijd goed zorgt voor de patiënt. Daar doe je je voordeel mee.’

Beluister de podcast met Diederik op de website van de VGN.

Bron

VGN

Deel deze pagina via: