Toon zoekbalkToon menu

Coronavirus

Invloed van coronamaatregelen op actieve mensen

Welke invloed heeft corona op sporten en bewegen door actieve mensen met een beperking of chronische aandoening? Dat onderzocht het Mulier Instituut. Het blijkt dat de meerderheid minder is gaan sporten en bewegen. Ze ervaren de gevolgen van de coronamaatregelen op hun sport- en beweeggedrag vooral als negatief.

Naar het factsheet over de invloed van corona op actieve mensen

Nieuwe vormen

Op sociale media vulden mensen met een beperking of chronische aandoening en hun naasten een online vragenlijst in. Over de resultaten van dit onderzoek naar de invloed van de coronamaatregelen op actieve mensen heeft het Mulier Instituut een factsheet uitgebracht. Het blijkt dat de helft van de mensen die de vragenlijst invulde een andere of nieuwe vorm van sport en bewegen beoefent in tijden van corona.

Aangepaste activiteiten

Door de coronamaatregelen is het voor cliënten lastiger om zichzelf bezig te houden en genoeg te bewegen. Gelukkig zijn er veel manieren om te bewegen en leuke activiteiten te ondernemen. We zetten tips en initiatieven voor je op een rij.
Naar de tips

Anderhalvemetersamenleving

‘Ik mis heel erg de sociale contacten, zoals mijn sportmaatjes. Ik mis het fysiozwemmen, ik merk echt dat mijn spierkracht en evenwicht achteruit zijn gegaan!’

Daarnaast hebben weinig mensen gebruik gemaakt van alternatieve vormen van sport en bewegen. Waarom dit is, is niet bekend. De anderhalvemetersamenleving zal voorlopig nog de norm blijven. Mensen die de vragenlijst invulden geven aan dat ze minder zijn gaan sporten en bewegen en dat ze daarvan negatieve gevolgen ervaren. Daarom is het belangrijk om sport- en beweeginitiatieven door te zetten en goed onder de aandacht van de doelgroep te brengen. Belangrijk is ook dat beleidsmakers en professionals specifiek aandacht voor deze groep hebben en ze meenemen in de aanpassingen voor de gehele sport- en beweegsector.
 
Bron: Mulier instituut

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.