Toon zoekbalkToon menu

Coronavirus

Leren over corona

Als professional in de gehandicaptenzorg heb je al veel kennis in huis. Over het coronavirus komt steeds meer informatie beschikbaar, waarmee je je kennis kunt uitbreiden. Ook voor mensen die nu bijspringen in de zorg is deze kennis (en andere basiskennis en vaardigheden) hard nodig. (Laatste update: 6 oktober 2020)

Begeleider leert online over coronavirus
Leermateriaal over het coronavirus


Wegwijzer voor begeleiders
Als je als begeleider snel een afweging moet maken, dan kun je deze online wegwijzer gebruiken. 

Lees meer over deze wegwijzer

De Nationale zorgklas
De Nationale zorgklas speelt met het digitale, gepersonaliseerde opleidingsplatform in op de behoefte van zorginstellingen om versneld op te leiden. In eerste instantie voor helpenden in de zorg, daarna voor verzorgenden-IG en (persoonlijk) begeleiders. 

Ga naar de Nationale zorgklas

Gratis e-learning van ZorgLeren
Deze cursus van ZorgLeren gaat onder andere over preventieve maatregelen, wat te doen na besmetting en hoe je mensen aanspreekt.

Ga naar de e-learning

Boek over hoe de corona-pandemie onze samenleving verandert
De coronacrisis zorgt voor grote uitdagingen op veel gebieden. Van gezondheid en veiligheid, tot milieu, onderwijs, arbeidsmarkt en digitalisering. Hoe kunnen we met z’n allen een ‘New Common’ creëren, die beter is voor mens, maatschappij en de planeet? In het gratis boek ‘The New Common’ lees je over de overgang van het oude naar een nieuw ‘samen’.

Download ’The New Common’ op de website Digi-Courses

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.